nokiapr.png

Η Nokia ανακοίνωσε στο CTIA Wireless 2012 πολλές νέες και αποκλειστικές συνεργασίες, πιστή στη στρατηγική της να προσφέρει διαφοροποιημένες και πρωτότυπες εφαρμογές στους χρήστες της σειράς Nokia Lumia σε όλο τον κόσμο.

«Έχουμε θέσει ως στόχο να προσφέρουμε στους φίλους των Nokia Lumia σπουδαίες εφαρμογές, τοπικού ενδιαφέροντος, που προσφέρουν μοναδικές, αποκλειστικές και πρωτότυπες εμπειρίες» δήλωσε ο Marco Argenti, SVP, Nokia Developer Experience, «Με τη διάθεση των Nokia Lumia smartphones σε περισσότερες από 48 χώρες, οι developers που αντιλαμβάνονται γρήγορα τις επιχειρηματικές ευκαιρίες, προσφέρουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τους πελάτες μας».

Με περισσότερες από 80.000 εφαρμογές διαθέσιμες στο Windows Phone Marketplace, χαρακτηριστικά αναζήτησης και εύρεσης όπως το ‘App Highlights’ και το ‘Nokia Collection’ δημιουργούν τις καλύτερες, πιο σχετικές εφαρμογές για τους χρήστες των Nokia Lumia και τα ενδιαφέροντά τους.

«Η Nokia έχει επιτύχει πολλά σε μικρό χρονικό διάστημα όσον αφορά τα key brands και τη δημιουργία εφαρμογών για τους χρήστες των Nokia Lumia. Πιστεύουμε πως οι developers απομακρύνονται από την απλή προσαρμογή λογισμικού, ώστε να δημιουργήσουν νέες, καινοτόμες εφαρμογές υψηλής σχεδίασης οι οποίες αξιοποιούν πλήρως το Windows Phone Metro UI και χαρακτηριστικά όπως τα live tiles. Με τη διάθεση νέων και αποκλειστικών εφαρμογών σε τακτική βάση και την εξάπλωση των Nokia Lumia σε νέες αγορές, η Nokia και η Microsoft αποδεικνύουν την ουσιαστική διαφορά που προσφέρουν στους καταναλωτές, τους developers, τους πάροχους και τα καταστήματα λιανικής» δήλωσε ο  Crawford Del Prete, EVP, Chief Research Officer της IDC.

 

Αναλυτικά οι νέες συνεργασίες και ενημερώσεις εφαρμογών ανά κατηγορία:

 
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ:

 

Εφαρμογή PGA Tour – αποκλειστικά στα Nokia Lumia για 12 μήνες από τη διάθεση του 

 
Το PGA TOUR ανακοινώνει με χαρά τη διάθεση μίας νέας εφαρμογής για κινητά προσφέροντας στους φιλάθλους ζωντανή, εκτεταμένη κάλυψη των τουρνουά του PGA στην πλατφόρμα Windows Mobile. Η εφαρμογή, η οποία αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τη Nokia, θα είναι διαθέσιμη αποκλειστικά στα Nokia Lumia ξεκινώντας από τα τέλη Ιουνίου του 2012. Η καινούρια εφαρμογή παρέχει στους φιλάθλους έναν πρωτοποριακό τρόπο να παρακολουθήσουν τα τουρνουά  PGA TOUR. Εκτός από τα ζωντανά σκορ, τα στιγμιότυπα και τις πληροφορίες για τους παίκτες, η εφαρμογή προσφέρει διαδραστική, εμπλουτισμένη κάλυψη των επιλεγμένων εκδηλώσεων, δείχνοντας την ακριβή θέση του κάθε παίκτη και την εξέλιξη του σκορ. Αυτό επιτρέπει στους φιλάθλους να γνωρίσουν καλύτερα και να παρακολουθήσουν όλους τους παίκτες που αγωνίζονται.
 
 «Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με τη Nokia για τη δημιουργία της εφαρμογής για το PGA TOUR» δήλωσε ο Scott Gutterman, Executive Producer της  PGA TOUR Digital. «Έχουμε δεσμευτεί να παρέχουμε το υψηλότερο επίπεδο ζωντανής κάλυψης του PGA TOUR και αυτή η εφαρμογή θα ενημερώσει και θα διασκεδάσει τους οπαδούς του PGA TOUR ακόμα περισσότερο». 
Η εφαρμογή της Nokia προστίθεται στο χαρτοφυλάκιο κινητών προϊόντων του PGA TOUR. Το PGA TOUR χρησιμοποιείται κατά μέσο όρο από 1 εκατομμύριο χρήστες μηνιαίως σε όλες τις πλατφόρμες.  
 
ESPN – αποκλειστικά στα Nokia Lumia μέχρι το Μάιο του 2013
 
Το ESPN Hub θα προσφέρει έναν αριθμό σημαντικών ενημερώσεων στους επόμενους μήνες, συμπεριλαμβάνοντας αποτελέσματα αγώνων σε live tiles, αναλυτική παρουσίαση των ομάδων, τις βαθμολογίες και επιπλέον κάλυψη αθλητικών γεγονότων, όπως τένις, NASCAR και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012. Επιπλέον, μία ξεχωριστή έκδοση της εφαρμογής ESPN Fantasy Football για Windows Phones θα διατεθεί αποκλειστικά  για τα Nokia Lumia smartphones το ερχόμενο φθινόπωρο.
 
ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ:
 
Rovio – παιχνίδια όπως το Angry Birds Space προστίθενται μαζί με το αυθεντικό παιχνίδι Angry Birds για τους χρήστες των Nokia Lumia και των Windows Phones 
 
Η Rovio χτίζει μία ειδική ομάδα σχεδιασμού και ανάπτυξης για τη δημιουργία παιχνιδιών για τα Nokia Lumia smartphones και το ευρύτερο οικοσύστημα των Windows Phone, με στόχο την ανάπτυξη και την έκδοση όλων των μελλοντικών τίτλων Rovio όσο πιο σύντομα.  Η Nokia και η Rovio θα συνεργαστούν για τη δημιουργία καινοτόμων νέων καταναλωτικών προϊόντων και περιεχομένου αποκλειστικά για τα  Nokia Lumia, παράλληλα με άλλες παρόμοιες πρωτοβουλίες της Rovio και για τις υπόλοιπες πλατφόρμες. 
«Η Nokia είναι ένας από τους παλαιότερους συνεργάτες μας. Τα Windows Phone και η οικογένεια Lumia είναι στρατηγικής σημασίας για τη Rovio. Είμαστε απόλυτα προσηλωμένοι στο στόχο να φέρουμε τα παιχνίδια μας στις συσκευές Lumia και ανυπομονούμε να ενθουσιάσουμε τους φίλους μας που χρησιμοποιούν Windows Phone» δήλωσε ο Mikael Hed, Διευθύνων Σύμβουλος της Rovio.
 
EA –  κορυφαία παιχνίδια της εταιρείας στα Nokia Lumia και στους χρήστες Windows Phone
 
Η Electronic Arts (EA) θα συνεχίσει να προσφέρει κορυφαίους τίτλους παιχνιδιών για την οικογένεια Nokia Lumia και τους χρήστες Windows Phone, μεταξύ των οποίων τα: FIFA, Madden NFL, NBA Jam, Tiger Woods PGA TOUR®, Mirror’s Edge και Yahtzee. Αυτά τα παιχνίδια έρχονται να προστεθούν στα: Need for Speed™ Undercover, Need for Speed™ Hot Pursuit, The Sims™ 3, Spider Jack, και MONOPOLY τα οποία είναι ήδη διαθέσιμα στο Windows Phone Marketplace.
 
LIFESTYLE:
 
Groupon – αποκλειστικά στα Nokia Lumia για 6 μήνες από τη διάθεσή του
 
Το Groupon αυτή τη στιγμή εργάζεται πάνω σε μία μεγάλη αναβάθμιση της Windows Phone εφαρμογής του, που θα είναι διαθέσιμη το καλοκαίρι του 2012.  Η εφαρμογή θα περιλαμβάνει μία πρόσφατα ανεπτυγμένη λειτουργία augmented reality,  η οποία θα συνδυάζει  χάρτη και δεδομένα σημεία ενδιαφέροντος των χρηστών, οι οποίοι θα τα στοχεύουν με το σκόπευτρο της κάμερας και θα μπορούν να ανακαλύπτουν προσφορές του Groupon, στο περιβάλλον γύρω τους.  Η εφαρμογή θα διατίθεται αποκλειστικά στους χρήστες Nokia Lumia για 6 μήνες. 
Ο Mihir Shah, VP of Mobile της Groupon, δήλωσε: «Η νέα αποκλειστική εφαρμογή του Groupon για κατόχους Nokia Lumia συνδυάζει το ευνόητο Windows Phone Metro UI με location-based δεδομένα παρέχοντας προσφορές που είναι ταυτόχρονα προσωποποιημένες και σχετικές με τα ενδιαφέροντα του χρήστη. Ανυπομονούμε για τη συνέχεια της συνεργασίας μας με τη Nokia ώστε η εμπειρία εφαρμογών που προσφέρουμε να εξελιχθεί και να γίνει ακόμα πιο επαναστατική».  
 
Tripdots – αποκλειστικά σε χρήστες Windows Phone  για 3 μήνες από τη διάθεσή του 
 
Το Tripdots βοηθά τους ιδιοκτήτες οχημάτων να βελτιώσουν την οδηγική  συμπεριφορά τους με τη σύνδεση με άλλους ιδιοκτήτες οχημάτων και την ανταλλαγή αποτελεσματικών οδηγικών πληροφοριών μέσω των κοινωνικών δικτύων. Η εφαρμογή επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθούν τη λειτουργία των οχημάτων, ώστε να μειώσουν το κόστος μέσω της καλύτερης κατανόησης της οικονομίας καυσίμου. Στον πίνακα εξοικονόμησης καυσίμων της εφαρμογής μπορεί να συμμετέχει ο καθένας και οι πληροφορίες αποστέλλονται στους οδηγούς μετά την ολοκλήρωση του ταξιδιού τους. 
 
«Όλο και περισσότεροι καταναλωτές ενδιαφέρονται για το περιβάλλον και τα κόστη λειτουργίας του οχήματός τους» δήλωσε ο David Fleck, President of Left Lane Network, Inc. «Το Tripdots παρέχει έναν πλούτο χρήσιμων πληροφοριών που βοηθά τους χρήστες να ελέγχουν τα οχήματά τους, με έναν διασκεδαστικό τρόπο. Τα Nokia Lumia Windows Phones παρέχουν την καλύτερη εμπειρία Tripdots και είμαστε πολύ χαρούμενοι που συνεργαζόμαστε με τη Nokia που μας δίνει τη δυνατότητα να προσφέρουμε την υπηρεσία μας παγκοσμίως».  
 
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ:
 
Εφαρμογή PayPal για Windows Phones
 
Το PayPal  και η Nokia θα συνεργαστούν για να φέρουν τις ασφαλείς, γρήγορες και εύκολες δυνατότητες πληρωμής της PayPal στην πλατφόρμα  Windows Phone και στα Nokia Lumia smartphones, σε όλο τον κόσμο. Η PayPal θα αξιοποιήσει τη δύναμη των  live tiles των Windows Phone για να δημιουργήσει μία συναρπαστική εμπειρία χρήσης η οποία προσφέρει την ευελιξία και την ευκολία πληρωμής on-the-go.
«Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με τη Nokia και τη Microsoft για να φέρουμε το PayPal στους χρήστες της Nokia σε όλο τον κόσμο και να συνεχίσουμε να εξελίσσουμε τον τρόπο που οι πελάτες μας ψωνίζουν και πληρώνουν, κάθε στιγμή, παντού και με κάθε τρόπο», δήλωσε ο Hill Ferguson, Vice President of Mobile του PayPal.
 
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ:
 
AOL Entertainment Hub – αποκλειστικά στα Nokia Lumia για 6 μήνες
 
Η AOL διαθέτει αποκλειστικά στους χρήστες των Nokia Lumia το AOL Entertainment Hub, χρησιμοποιώντας το κορυφαίο περιεχόμενο της AOL για να προσφέρει ολοκληρωμένη εμπειρία στους χρήστες Windows Phone. Το AOL Entertainment Hub προσφέρει 55.000 ραδιοφωνικούς σταθμούς μέσω SHOUTcast, μουσικά άλμπουμ μέσα από την υπηρεσία  Listening Party της AOL, trailer και λίστες ταινιών .
 «Τα live tiles των Nokia Lumia βοήθησαν να δημιουργήσουμε μία εκπληκτική εφαρμογή που κάνει εύκολη την πρόσβαση σε οτιδήποτε νέο σχετικά με τον κινηματογράφο, την τηλεόραση, το ραδιόφωνο, τις συναυλίες και τη μουσική από την οθόνη μας», δήλωσε ο Sol Lipman, Director of Mobile First products της AOL.
 
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:
 
Εφαρμογή του περιοδικού Time για τα Windows Phones
 
Το TIME.com φέρνει στο κινητό, το περιοδικό με τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία κυκλοφορία, ανακοινώνοντας τη διαθεσιμότητα του TIME στα Windows Phones. Η εφαρμογή, αξιοποιώντας το εκπληκτικό Windows Phone UI, δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να βλέπουν το περιεχόμενο του TIME.com, να λαμβάνουν ειδοποιήσεις έκτακτων ειδήσεων, να παρακολουθούν πλούσια ρεπορτάζ και βίντεο, και να μοιράζονται το περιεχόμενο μέσω του Windows Phone People Hub, παρέχοντας παράλληλα τις νεώτερες ειδήσεις στους χρήστες πρώτα μέσω των live tiles. 
 
Newsweek – Η εφαρμογή του Daily Beast για τα Windows Phones
 
Ο ψηφιακός συνεργάτης του Newsweek, “Daily Beast” διατίθεται πλέον στα Windows Phones, για έναν έξυπνο και γρήγορο τρόπο ενημέρωσης, σε συνδυασμό με την εγκυρότητα του περιοδικού Newsweek.  Η εφαρμογή Daily Beast φέρνει το πιο πρόσφατο περιεχόμενο μέσω των live tiles συνδυάζοντας το μοναδικό ύφος του Daily Beast με το Windows Phone UI για να προσφέρει μια εκπληκτική εμπειρία. Για τους χρήστες που έχουν ελάχιστο χρόνο διαθέσιμο για να παρακολουθήσουν τα τελευταία νέα, η εφαρμογή παρέχει επίσης το “Cheat Sheet” – τις σημαντικότερες ειδήσεις απ’ όλο τον κόσμο με μία ματιά – ειδικά σχεδιασμένο για τα Windows Phones.
«Είμαστε ενθουσιασμένοι με την εμφάνιση και τη λειτουργία της εφαρμογής μας στα νέα Nokia Lumia καθώς και με τη συνεργασία μας γενικότερα, ως μέρος της ενίσχυσης της στρατηγικής μας στων τομέα των κινητών», δήλωσε ο Daniel Blackman, Chief Digital Officer, Newsweek & The Daily Beast.
 
ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ:
 
Εφαρμογή Box για τα Windows Phones
 
Η νέα Windows Phone εφαρμογή της  Box, που παρέχει στους εργαζόμενους  απλή και ασφαλή ανταλλαγή δεδομένων και αρχείων από οπουδήποτε, θα είναι διαθέσιμη στους χρήστες Nokia Lumia το καλοκαίρι.  Το Box για Windows Phone, διαθέσιμο σε εννέα γλώσσες, θα επιτρέπει σε χρήστες απ’ όλο τον κόσμο να περιηγούνται, να αναζητούν και να μοιράζονται αρχεία από το λογαριασμό τους. 
«Έχουμε δεσμευτεί να προσφέρουμε ασφαλή συνεργασία και ανταλλαγή περιεχομένου στους εργαζόμενους, σε όλες τις πλατφόρμες και συσκευές», δήλωσε ο Matthew Self, VP of Platform Engineering στη Box. «Πιστεύουμε πως τα Windows Phones θα παίξουν ουσιαστικό ρόλο στην ενίσχυση της παραγωγικότητας μέσω κινητών, σε επιχειρήσεις όλων των μεγεθών και είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με τη Nokia για να κάνουμε τα Lumia μοναδικά όχι μόνο για τους χρήστες αλλά και για τα τμήματα ΙΤ. 
 

 

Facebook Comments