Η Apple έλαβε 2.227 αμερικανικά διπλώματα ευρεσιτεχνίας το 2017. Η τελευταία μπορεί να είναι η επόμενη μεγάλη αλλαγή στο σχεδιασμό φορητού υπολογιστή.

Στο μέλλον, όπως περιγράφεται από τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας της Apple, το MacBook σας θα έχει μια δεύτερη οθόνη αντί για ένα πληκτρολόγιο, το αυτοκίνητό σας μπορεί να πλοηγηθεί χρησιμοποιώντας εικονικά περιβάλλοντα χαρτογραφημένα σε πραγματικό χρόνο, ενώ το Apple Watch είναι σε θέση να παρακολουθεί τη ροή του αίματός σας για πρώιμα συμπτώματα καρδιακής ασθένειας.

 

Ένας υπολογιστής διπλής οθόνης δεν είναι μια καινούργια ιδέα – Το Yoga Book της Lenovo του 2016 είναι ακριβώς αυτό.

 

 

Ωστόσο, η μνήμη cache των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας της Apple για χρήση σε μια συσκευή διπλής οθόνης περιλαμβάνει μια σειρά βελτιώσεων ποιότητας ζωής που θα μπορούσαν να προσφέρουν μια καλύτερη και πιο απτική εμπειρία απ ​​’ό, τι η προσπάθεια εξάσκησης λέξεων σε μια οθόνη που δεν ανταποκρίνεται.

 

Το Patently Apple αναφέρει εφαρμογές διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας για πιο ρεαλιστικές αποκρίσεις αφής όταν χρησιμοποιεί μια δεύτερη οθόνη ως συσκευή εισόδου καθώς και αισθητήρες δύναμης που θα επέτρεπαν στη συσκευή να ανταποκριθεί με διαφορετικούς τρόπους, ανάλογα με το πόση πίεση χρησιμοποιήθηκε για να αγγίξει την οθόνη.

 

Θα ήταν επίσης λογικό για την εταιρεία να χρησιμοποιεί την μάλλον μυστικά κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τεχνολογία της για ένα απτικό σύστημα ανάδρασης ικανό να παρέχει πολλαπλές αφής εξόδους, γεγονός που θα επέτρεπε στους χρήστες να αισθάνονται την ανατροφοδότηση από πολλαπλές πλήκτρες.

 

H ευρεσιτεχνία σαν λύση

 

Ο James Gaskell της IFI Claims αναφέρει ότι, από το 2001, η Apple Inc. έχει κάνει συνολικά 17.627 αρχειοθετήσεις με το Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών.

 

Από αυτούς, οι 11.272 έχουν χορηγηθεί – πάνω από 10.000 από αυτούς μεταξύ 2013 και 2017. Ο Gaskell σημειώνει ότι “υπάρχουν και κάποιες εφαρμογές στο σύστημα που ποτέ δεν δημοσιεύονται, έτσι είναι” αόρατες “”.

 

Το 2017, η Apple ήρθε στην 11η θέση στον αριθμό χορηγηθέντων διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας των ΗΠΑ, με συνολικά 2.227 διπλώματα ευρεσιτεχνίας, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η IFI Claims.

 

Ωστόσο, αυτό είναι συγκρατημένο σε σύγκριση με τον κορυφαίο κάτοχο διπλώματος ευρεσιτεχνίας IBM, το οποίο είχε λάβει 9.043 διπλώματα ευρεσιτεχνίας την ίδια χρονιά.

 

Οι ανταγωνιστές smartphone Samsung, LG και Google έλαβαν όλα τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας των Η.Π.Α. από την Apple, τοποθετώντας τα στην κορυφή 10. Ενώ και οι τρεις εταιρείες μπορεί να συνδέονται με μια ευρύτερη γκάμα προϊόντων από την Apple, τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας της εταιρείας δείχνουν ότι η ίδια δεν δε δίστασε να προωθήσει τομείς όπως η τεχνολογία, η υγεία, η αυτοκινητοβιομηχανία και η η μηχανική μάθηση (machine learning).

 

Αυτόνομα οχήματα

 

 

 

 

Μετά την επίσημη αναφορά της Apple για το πρόγραμμα αυτόματης οδήγησης αυτοκινήτων τον Ιούνιο του 2017, τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους είδε τη δημοσίευση του πρώτου διπλώματος ευρεσιτεχνίας για αυτόνομο όχημα.

Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, το οποίο αναλύθηκε επίσης σε βάθος από την  Patent Apple και το CNBC, αναφέρει λεπτομερώς ένα σύστημα που «επιτρέπει την αυτόνομη πλοήγηση διαφόρων οδών οδήγησης μέσω της ανάπτυξης ενός εικονικού χαρακτηρισμού των διαδρομών με βάση την παρακολούθηση πραγματικών χαρακτηριστικών της διαδρομής κατά τη διάρκεια της πλοήγησης διαδρομές “- με άλλα λόγια, δημιουργώντας ένα εικονικό μοντέλο οδικού περιβάλλοντος, ώστε να επιτρέπεται σε αυτόνομο AI να το αναλύει και να το διαπραγματεύεται σε πραγματικό χρόνο, αντί να βασίζεται σε εξωτερικά δεδομένα, όπως χάρτες που έχουν δημιουργηθεί προηγουμένως.

 

Ένα άλλο πρόσφατα δημοσιευμένο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας αυτοκινήτου φαίνεται να επιβεβαιώνει τουλάχιστον εν μέρει μια έκθεση του 2015 Washington Post σχετικά με την ανάπτυξη της τεχνολογίας heads-up-display της Apple για οχήματα.

 

Αντί να προβάλλει εικόνες πάνω στο παρμπρίζ, το σύστημα και η μέθοδος της διαδραστικής προβολής σκηνής της εταιρίας περιγράφουν γενικότερα ένα σύστημα προβολής μιας εικόνας στο “έδαφος ή σε άλλη επιφάνεια” κοντά στο όχημα, το οποίο θα μπορούν να αλληλεπιδρούν με τη χρήση ” διάφορες χειρονομίες που ανιχνεύονται από το σύστημα “.

 

Οι προτεινόμενες χρήσεις περιλαμβάνουν την προβολή ενός εικονικού κόκκινου χαλιού για την υποδοχή του οδηγού ή των επιβατών του οχήματος, την εμφάνιση της κατάστασης του αυτοκινήτου ή την παροχή πληροφοριών πλοήγησης. Η Apple έχει επίσης επεκτείνει την έρευνά της στον έλεγχο του κλίματος του αυτοκινήτου, που αποδεικνύεται από την υποβολή διπλώματος ευρεσιτεχνίας του 2015, που δημοσιεύτηκε τον Ιανουάριο του 2018.

 

Γιατί η Apple ενδιαφέρεται για διπλώματα ευρεσιτεχνίας;

 

Η Apple δεν ήταν πάντα ένας παραγωγός ευρεσιτεχνιών. Το 2011, έλαβε 686 διπλώματα ευρεσιτεχνίας – λιγότερο από το ένα τρίτο σε σχέση με το 2017. Αλλά ακόμα και τότε η εταιρεία προστατεύει έντονα την πνευματική ιδιοκτησία της, διαδικασία που επιταχύνθηκε μόνο υπό την καθοδήγηση του Tim Cook, ο οποίος έγινε διευθύνων σύμβουλος τον Αύγουστο του 2011 . Το 2006, λίγο πριν από την κυκλοφορία του iPhone, η Apple πήρε ένα μάθημα αντικειμένων σχετικά με τη σημασία των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας όταν έπρεπε να καταβάλει 100 εκατομμύρια δολάρια σε Creative Labs μετά από μια νομική μάχη. Η απαίτηση αφορούσε το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της Creative για ένα MP3 player με σκληρό δίσκο, το οποίο υποβλήθηκε το 2000 και χορηγήθηκε το 2006, και οδήγησε σε υψηλό τέλος αδείας για τη χρήση παρόμοιας τεχνολογίας στο iPod.

 

Εκείνη την εποχή, ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Steve Jobs, δήλωσε: “Η Creative είναι πολύ τυχερή που της έχει χορηγηθεί αυτό το πρόωρο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας” και προχώρησε στην οικοδόμηση των θεμελίων της αυτοκρατορίας διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας της Apple. Οι New York Times αναφέρουν ότι η Jobs αποφάσισε να αποκτήσει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας κάθε εξέλιξη που θα μπορούσε ενδεχομένως να κατοχυρωθεί με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, λέγοντας στα στελέχη της: «πρόκειται να κατοχυρώσουμε τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας». Αυτή η προσέγγιση έμεινε σταθερή στην επιχείρηση κατά τη διάρκεια των διαβόητων πολέμων ευρεσιτεχνιών smartphone, οι οποίοι είδαν επίπονες νομικές μάχες με εταιρείες όπως η Nokia, η HTC, η Motorola, η Microsoft, η Google και η Samsung.

 

 

Όλο και πιο κοντά στον πυρήνα

 

Ο ενθουσιασμός της Apple για διπλώματα ευρεσιτεχνίας έχει δώσει στους τεχνολογικούς συγγραφείς αρκετές υποθέσεις για την προσπάθειά τους να μαντέψουν ποιες προορίζονται να γίνουν πραγματικά προϊόντα και που είναι απλώς αμυντικές καταχωρίσεις.

 

 

 

 

Ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για το iTime smartwatch, που κατατέθηκε το 2011 και δημοσιεύθηκε τον Ιούλιο του 2014, προέβλεψε την απελευθέρωση του πρώτου Apple Watch σχεδόν για ένα χρόνο. Τα είδη ένδυσης και ο σχετικός τομέας της τεχνολογίας της τεχνολογίας ήταν πλούσιοι χώροι έρευνας για την Apple, με πρόσφατα διπλώματα ευρεσιτεχνίας που περιλαμβάνουν ένα φορητό όργανο παρακολούθησης της πίεσης του καρπού για να βοηθάει στην έγκαιρη ανίχνευση καρδιαγγειακών παθήσεων και η ίδια η Apple να λαμβάνει γυαλιά ενισχυμένης πραγματικότητας. Και όπως η Samsung, η Apple διαθέτει σημαντικό αριθμό διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας σχετικά με τη δημιουργία πτυσσόμενων, ευέλικτων τηλεφώνων, με ιδιαίτερη έμφαση στη δημιουργία οθονών και μεταλλικών κατασκευών που μπορούν να κάμπτονται και να επαναφέρονται επανειλημμένα χωρίς να “βγάζουν” πρόβλημα.

 

Η συντριπτική πλειοψηφία των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας της είναι όμως για διαδικασίες και εξαρτήματα τόσο μικρά, που δεν θα παρατηρηθούν ακόμη και πότε και αν εισάγονται σε ένα από τα μελλοντικά εμπορικά προϊόντα της εταιρείας.

 

Παραδείγματα αυτού του είδους τεχνολογίας περιλαμβάνουν τέτοιους σπινθηρογραφικούς τίτλους ως μέθοδος και σύστημα για την επεξεργασία ειδοποιήσεων μεταξύ των εφαρμογών ενός συστήματος επεξεργασίας δεδομένων – ένα νέο μέσο για τη διαχείριση των ειδοποιήσεων εφαρμογών. βιομηχανικά εργαλεία όπως ένα ρομπότ για χρήση σε αυτοματοποιημένες ασύρματες δοκιμές iPhone και συστήματα μετριασμού φωτοβολίδων φωτογραφικών μηχανών.

 

Παρόλο που είναι αδύνατο να προσδιοριστεί πόσες από αυτές τις ευρεσιτεχνίες μικρής κλίμακας εφαρμόζονται ποτέ, πρόκειται πάντα για μεγαλύτερες ευρύτερες, ευρύτερες, πιο αξιοσημείωτες και μερικές φορές πιο απίθανες ευρεσιτεχνίες που λαμβάνουν την μεγαλύτερη προσοχή από τον Τύπο.

Facebook Comments