ce5539622d55dcfec80ad206eca7286c_M.jpg

Το Facebook έχει γίνει μέρος της ζωής μας, χωρίς να έχει πάντοτε θετικές επιδράσεις στην ψυχοσύνθεσή μας! Άνθρωποι καταθλιπτικοί και μοναχικοί χρησιμοποιούν το Facebook για να γνωρίσουν άτομα και να δημιουργήσουν φιλίες! Το αποτέλεσμα όμως δεν είναι το αναμενόμενο! Οι άνθρωποι που κάνουν “φιλίες” μέσω της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης καταφέρνουν να γίνουν πιο μοναχικοί και δυστυχισμένοι.

Γιατί συμβαίνει αυτό; Την απάντηση μας την δίνει η έρευνα του πανεπιστημίου του Waterloo, η οποία υποστηρίζει πως αυτό συμβαίνει γιατί η κακή διάθεση και τα “μίζερα” και καταθλιπτικά σχόλια εκνευρίζουν τους περισσότερους χρήστες του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου με αποτέλεσμα να απομακρύνονται ή να διαγράφουν αυτά τα άτομα. Στην πραγματικότητα, τα αρνητικά σχόλια των χρηστών με χαμηλή αυτοεκτίμηση ενοχλούσαν τους φίλους τους και όσοι δεν γνώριζαν το άτομο από κοντά, δεν είχαν καμία διάθεση να τον γνωρίσουν!

Η αλήθεια είναι ότι θα περιμέναμε το Facebook να βοηθήσει τα μοναχικά άτομα και όχι να κάνει την κατάσταση τους ακόμα χειρότερη! Δυστυχώς τα άτομα αυτά μπαίνουν στ Facebook και κάνουν συζητήσεις με ξένους, έχοντας την ψευδαίσθηση πως θα νιώσουν καλύτερα, αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει!

Facebook Comments