facebook-app-permissions.jpg

Όλοι μας γνωρίζουμε την επιλογή Facebook Connect για σύνδεση του Facebook λογαριασμού μας με κάποιο site ή με μια εφαρμογή. Η επιλογή αυτή όμως μπορεί να κρύβει κινδύνους τους οποίους οι χρήστες δεν γνωρίζουν με αποτέλεσμα αρκετές φορές να έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο οι χρήστες να δημοσιεύουν περιεχόμενο από σελίδες, χωρίς να το έχουν επιλέξει οι ίδιοι, αυτό συμβαίνει γιατί οι περισσότερες εφαρμογές στο Facebook αποκτούν με πατώντας στο “allow app” να δημοσιεύει στο τοίχο τους,ή ακόμη να διαχειρίζεται τον λογαριασμό τους!

Το site MyPermissions.com εξέτασε 10 εκατομμύρια εφαρμογές οι οποίες συνδέονται με το Facebook και ανακάλυψε τα εξής πολύ σημαντικά στοιχεία τα οποία συμπεριέλαβε στην έρευνα του:

  • Οι 5.7 εκ. εφαρμογές είχαν το δικαίωμα πρόσβασης στις φωτογραφίες, στα βίντεο και στα αρχεία του χρήστη.

  • Οι 3.5 εκ. εφαρμογές είχαν το δικαίωμα να δημοσιεύουν περιεχόμενο με το όνομα του χρήστη.

  • Οι 50.000 εφαρμογές είχαν το δικαίωμα να βλέπουν τα εισερχόμενα μηνύματα των χρηστών.

  • Οι 900.000 εφαρμογές είχαν το δικαίωμα να επισκέπτονται το προφίλ του χρήστη ακόμη κι όταν ο ίδιος δε χρησιμοποιούσε την εφαρμογή.

  • Οι 60.000 εφαρμογές είχαν το δικαίωμα προβολής των check in των χρηστών.

  • Όλες οι εφαρμογές είχαν το δικαίωμα να δουν το πλαίσιο About των χρηστών.

Δείτε το αναλυτικό γράφημα που ακολουθεί και μάθετε περισσότερα για του κινδύνους της σύνδεσης του Facebook account με τις εφαρμογές…

Διαβάστε περισσότερα

 

 

Facebook Comments