space-x-falcon-heavy-tesla-roadster-marsspace-x-falcon-heavy-tesla-roadster-mars-916625.jpg

Λοιπόν…τα καταφέραμε! Στείλαμε sport αμάξι στο διάστημα με ψεύτικο αστροναύτη στο τιμόνι!

Από εκεί θα μπορούσε να συνεχίσει να «κινείται», να ίπταται αψηφώντας τους νόμους της φυσικής και της βαρύτητας για ένα δισεκατομμύριο χρόνια, παγιδευμένο σε τροχιές μεταξύ του Άρη και της Γης.

Κατευθύνεται, τελικά, πέρα από τον ‘Αρη που ήταν ο αρχικός στόχος, προς τη ζώνη των αστεροειδών ανάμεσα στον γειτονικό πλανήτη και στον Δία, όπου η πιθανότητα μιας καταστροφικής σύγκρουσης δεν είναι αμελητέα.

Αν και, σύμφωνα με τους ειδικούς, μέχρι να φθάσει εκεί μετά από ένα πολύμηνο ταξίδι, μπορεί η κοσμική ακτινοβολία που στο μεταξύ θα βομβαρδίζει το διαστημικό αυτοκίνητο και τον «οδηγό» του, να έχει προκαλέσει τη σταδιακή αποσύνθεσή τους.

Ο Μασκ με μήνυμά του στο Twitter είπε, ότι ο ισχυρότερος πύραυλος αυτή τη στιγμή στον κόσμο, ο Falcon Heavy της Space X, «ξεπέρασε την τροχιά του ‘Αρη και συνεχίζει με στόχο τη ζώνη των αστεροειδών».

Μερικοί παρερμήνευσαν τη δήλωση αυτή, νομίζοντας ότι ο πύραυλος ήδη έφθασε πέρα από τον «κόκκινο πλανήτη», κάτι για το οποίο θα χρειάζονταν αρκετοί μήνες. Αυτό που ο Μασκ στην πραγματικότητα είπε, είναι ότι ο πύραυλος ξέφυγε από την αρχικά προγραμματισμένη ελλειπτική τροχιά του, που θα τον έφερνε κοντά στον ‘Αρη. Πλέον μπήκε σε μια νέα τροχιά γύρω από τον Ήλιο, η οποία θα τον πάει ακόμη πιο πέρα, στη ζώνη των αστεροειδών. Στο απώτερο σημείο της τροχιάς του, ο πύραυλος θα φθάσει σε απόσταση σχεδόν 390 εκατ. χιλιομέτρων από τον Ήλιο, περίπου 2,6 φορές την απόσταση Γης-Ήλιου.

Η εκτόξευση του πυραύλου Falcon Heavy από το σταθμό Kennedy Space Center στο Cape Canaveral,θα μείνει στην ιστορία, και να προσπαθήσει να κρατήσει τον πύραυλο σε τροχιά, πετυχαίνοντας ένα ταξίδι που θα κρατήσει χιλιάδες χρόνια στο διάστημα.

Ο πύραυλος μετέφερε ένα ανοιχτό αμάξι (roadster) Tesla μαζί με ένα ανθρωποειδές ντυμένο αστροναύτη, ονόματι Starman.

Η SpaceX ανέμενε ότι η μπαταρία δεν θα διαρκεί περισσότερο από 12 ώρες, όπως ανέφερε ο Space.com και στην πραγματικότητα διήρκεσε μόλις τέσσερα.

Η Space X δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει αν η αλλαγή πορείας έγινε από λάθος ή επί σκοπού.

Από τη Γη στο διάστημα ο πύραυλος της SpaceX του Έλον Μασκ…
Στην ηλιοκεντρική αυτή τροχιά το διαστημικό σκάφος μπορεί, όπως είπε ο Μασκ, να παραμείνει ακόμη και για ένα δισεκατομμύριο χρόνια. Και -για όσο αντέξει- το ραδιόφωνο του ραδιοφώνου θα παίζει συνεχώς την επιτυχία «Space Oddity» του Ντέηβιντ Μπόουι, ο οποίος θα ενθουσιαζόταν χωρίς αμφιβολία με την προοπτική να ακούσουν ίσως κάποτε οι εξωγήινοι το τραγούδι του.

Ένας νέος πύραυλος μπορεί να φέρει τυπικά ένα κομμάτι ασβεστόλιθου μαζί του για να προσομοιώσει τη μάζα ενός διαστημικού σκάφους. Ο Elon Musk, ο διευθύνων σύμβουλος της SpaceX και της Tesla, αποφάσισε ότι αυτό ήταν πολύ βαρετό.

Το ακόμη πιο παράξενο είναι ότι υπάρχουν στον πλανήτη μας άνθρωποι που δεν έχουν πιστέψει τίποτε από τα παραπάνω. Και είναι εκείνοι που πιστεύουν ακόμα και σήμερα ότι η Γη είναι επίπεδη!

Η Εταιρεία Επίπεδης Γης – που ισορροπεί ανάμεσα στην ακραία συνωμοσιολογία και στον ακραίο παραλογισμό- ανακοίνωσε βαθυστόχαστα ότι «οι άνθρωποι που πιστεύουν πως η Γη είναι σφαιρική, επειδή είδαν στο Ίντερνετ ένα αυτοκίνητο στο διάστημα, πρέπει να αποτελούν τη νέα ενσάρκωση της φράσης «είναι αληθινό, το είδα στην τηλεόραση!». Είναι ένα κακό επιχείρημα. Γιατί να πιστέψουμε μια ιδιωτική εταιρεία ότι λέει την αλήθεια;».

Παράλληλα, οι οπαδοί της επίπεδης Γης κατέκλυσαν το Twitter με σχετικά μηνύματα που μετέτρεπαν τη Space X σε…Fake X και επέμειναν ότι οι φωτογραφίες της εκτόξευσης ήσαν φτιαγμένες με Photoshop, στο πλαίσιο μιας ακόμη τρομερής συνωμοσίας, ώστε να αποκρύψει από την ανθρωπότητα η μεγάλη αλήθεια: Η Γη είναι ένας επίπεδος δίσκος με τον Βόρειο Πόλο στο κέντρο του. Το ερώτημα είναι πόσοι το πιστεύουν αυτό, πέρα από τα 535 μέλη που έχει η Εταιρεία Επίπεδης Γης.

Ένα τελευταίο άναμμα μηχανής στον πύραυλο του Falcon Harvey είχε σκοπό να βάλει το αμάξι σε τροχιά γύρω από τον ήλιο και να το φτάσει μακριά από τον Άρη. Στην πραγματικότητα τα ξεπέρασε και θα συνεχίσει να περιστρέφεται στο σκοτεινό και ανεξερεύνητο διάστημα

Δείτε εδώ το εκπληκτικό footage:

Facebook Comments