akrales_171213_2178_0106.0.jpg

Το μέλλον των ασύρματων συστημάτων ήρθε νωρίτερα απ’ότι το περιμέναμε.

Το Caavo είναι η νέα γενιά στα ασύρματα συστήματα κατ’ευθείαν που χρησιμοποιεί μηχανή όρασης για να διαχειριστεί όλα τις συσκευές που συνδέονται με την τηλεόραση απλά και γρήγορα.

Μετά από έναν μακρύ κύκλο ανάπτυξης, ένας νέος γύρος χρηματοδότησης και μερικές περιορισμένες δοκιμές beta, τα πρώτα 5.000 Caavo πωλούνται σήμερα για $ 399. Είναι ξεκάθαρο ότι η Caavo έχει την πιο ενδιαφέρουσα ιδέα για το μέλλον των τηλεχειριστηρίων που η αγορά έχει να δει εδώ και χρόνια. Ωστόσο, είναι επίσης σαφές ότι πρόκειται για μια πολύ περίπλοκη, δαπανηρή ιδέα που είναι ακόμα στα σκαριά.

Εδώ είναι η βασική διαφορά μεταξύ του Caavo και άλλων τηλεχειριστηρίων όπως η δημοφιλής σειρά της Logitech, Harmony: το Caavo σχεδόν ό,τι συμβαίνει στην τηλεόρασή και να υπολογίσει τι πρέπει να κάνει στη συνέχεια με βάση αυτό που βλέπει.

Το Caavo λειτουργεί σαν ένας μικρός τηλεοπτικός μπάτλερ. Για παράδειγμα, θέλετε να παρακολουθήσετε τη σειρά Handmaid’s tale. Το Caavo μπορεί να αλλάξει τον πάροχο που θέλετε να δείτε τη σειρά ή το πρόγραμμα που επιθυμείτε, επιλέγοντας το επεισόδιο που θέλετε να δείτε και να πατήσει play. Βρίσκει ό,τι ψάχνετε κι αυτό είναι που το κάνει τόσο cool!

Ωστόσο, η εγκατάσταση του Caavo είναι μια διαδικασία, δημιουργείς λογαριασμό και να εισάγεις ό,τι κανάλια και υπηρεσίες θέλεις: Netflix, Hulu, HBO Go.

Αυτό επιτρέπει στο Caavo να δημιουργεί watchlists εκ μέρους σας, ακόμα και να σας συνδέει με υπηρεσίες σε διάφορες συσκευές, αντί για εσάς.

Όταν φτάσει το υλικό, θα παρατηρήσετε ότι είναι αρκετά μεγάλο, και θα πρέπει να κάνετε χώρο για αυτό. Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να τα βάζετε κάπου ορατά χωρίς να καταστρέφετε τη διακόσμησή σας – έχει μια σειρά από όμορφα εναλλάξιμα καλύμματα ξύλου. Στο πίσω μέρος, υπάρχουν 8 είσοδοι HDMI, έξοδος HDMI, δύο θύρες USB και θύρα IR blaster και μια υποδοχή Ethernet. (Ο Caavo συνιστά τη σύνδεση στο δίκτυό σας μέσω Ethernet, αλλά έχει και WiFi.) Αποσυνδέετε τα πάντα από την τηλεόρασή σας, συνδέετε τα πάντα στο Caavo και συνδέστε το Caavo στην τηλεόρασή σας. Εάν έχετε μια home theater εγκατάσταση με ένα δέκτη, μπορείτε να συνδέσετε το Caavo σε αυτό αντί και θα λύσει τον έλεγχο της έντασης? αυτό έκανα. Χρειάστηκαν περίπου 20 λεπτά από το άνοιγμα του κουτιού για την σωστή σύνδεση όλων των καλωδίων και το Caavo σε λογική θέση.

Αφού κάνετε εκκίνηση στο Caavo, αυτό θα ανιχνεύσει αυτόματα όλες τις συσκευές σας και θα εκτελέσει μερικά βασικά βήματα για να επιβεβαιώσει ότι μπορεί να τα ελέγξει, χρησιμοποιώντας μια ποικιλία μεθόδων για τον έλεγχο όλων, από τα παλαιά IR στα δίκτυα ελέγχου σε HDMI-CEC. Ακόμα, μπορεί να στείλει ένα σήμα ενεργοποίησης μέσω του CEC, να κάνει κλικ στo interface χρησιμοποιώντας IR και στη συνέχεια να περάσει έναν σύνδεσμο σε μια εφαρμογή χρησιμοποιώντας ένα API. Well done!

Εάν ψάχνετε συσκευή επέκτασης IR, το Caavo έχει προβλέψει γι’αυτό: ένας προσαρμογέας στέλνει IR κατά μήκος του HDMI, οπότε απλά πρέπει να βάλετε ένα καλώδιο στη συσκευή σας, με usb IR στο τέλος.

Το Caavo είναι αναμφίβολα πολύ ψηλά στα watchlists. Η εταιρεία εντοπίζει αυτό που παρακολουθείτε σε κάθε συσκευή και υπηρεσία και μπορείτε να μεταβείτε απευθείας στο επόμενο επεισόδιο από το interface του Caavo.
Επίσης, το Caavo κυριολεκτικά τρέχει ένα ελαφρύ πρόγραμμα περιήγησης που συνδέεται σε όλες τις υπηρεσίες σας και ελέγχει τι παρακολουθείτε για να ενημερώσει τις λίστες και εάν έχετε συμβατό DVR, κάνει κλικ στις ηχογραφήσεις σας τη νύχτα για να δημιουργήσει μια βάση δεδομένων των show.

Επιπλέον, το Caavo υποστηρίζει 4K, αλλά όχι HDR. Απλά δεν υπάρχει ένα chipset που να μπορεί να το χειριστεί αυτή τη στιγμή, όπως ανέφερε η εταιρεία. Εάν αποφασίσετε να αγοράσετε μια τέτοια ασύρματη συσκευή αξίας $ 400, κατά πάσα πιθανότητα θα διαθέτετε ήδη ένα HDR set , είτε στα επόμενα 2 χρόνια θα έχετε πάρει.

Facebook Comments