Από τότε που η Amazon πρωτοσύστησε το Echo στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2016, έχει επεκτείνει δραματικά το φάσμα των συσκευών που μπορείτε να αγοράσετε.

Έχει σημειωθεί επίσης μια έκρηξη στον αριθμό των δεξιοτήτων (skills) – η έκδοση των εφαρμογών του Amazon – που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στις συσκευές.

 

Μεταξύ των διαθέσιμων δεξιοτήτων των 15.000 ατόμων υπάρχουν κάποια που είναι πρακτικά άχρηστα, καθώς και κάποια “διαμάντια” που πρέπει να δοκιμάσετε.

 

Ο παρακάτω κατάλογος είναι ενημερωμένος με τα top πλεονεκτήματα του Echo του Amazon.

 

Διατηρήσετε το σπίτι σας ασφαλές

Η εταιρία Cybersecurity McAfee αποφάσισε ότι τα συνδεδεμένα οικιακά προϊόντα θα πρέπει να έχουν τις ρυθμίσεις ασφαλείας τους με τη χρήση της Alexa. Τα άτομα που έχουν router McAfee μπορούν να ρωτήσουν πόσες συσκευές βρίσκονται στο οικιακό τους δίκτυο, να εκτελέσουν σαρώσεις στο δίκτυο για ευπάθειες, να ζητήσουν ενημέρωση κατάστασης και να αποκλείσουν την πρόσβαση ορισμένων συσκευών στο διαδίκτυο.

 

Ακούστε BBC

Η Corporation δημιούργησε τη δική της δεξιότητα να συνδέσει τα κενά στα ραδιοφωνικά προγράμματα που δεν παρέχουν όλες τις υπηρεσίες της. Η ικανότητα επιτρέπει στους ακροατές να ζητούν τοπικούς σταθμούς, εθνικές εκπομπές και όλα τα podcasts του BBC.

 

Βρείτε το τηλέφωνό σας

Το skill TrackR απαιτεί επίσης την εφαρμογή iOS ή Android, αλλά μπορεί να είναι χρήσιμη σε όλο το σπίτι. Μπορείτε να ζητήσετε από την Alexa να χτυπήσει το τηλέφωνό σας και η συσκευή θα αναπαράγεται με πλήρη ένταση, ακόμα και αν βρίσκεται σε αθόρυβη λειτουργία.

 

Ελέγξετε το flight status σας

Οι μεγάλες αναμονή για τις καθυστερημένες πτήσεις, τόσο από την άφιξη όσο και από την αναχώρηση, είναι απογοητευτικές. Το αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου έχει τη δική του Alexa skill που σας επιτρέπει να ελέγχετε εύκολα την κατάσταση ενός αεροπλάνου. Μόλις εγκατασταθεί, η δεξιότητα απαιτεί να πείτε “πτήση” και τον αριθμό του αεροπλάνου. Στη συνέχεια, θα σας δώσει την τελευταία ενημέρωση για την κατάσταση, χωρίς να χρειάζεται να ελέγχετε έναν υπολογιστή ή ένα τηλέφωνο.

 

Κάν’τε τα πάντα

Μμμ, όχι ακριβώς. Ωστόσο, το If This Then That IFTTT επιτρέπει στο Echo να συνδεθεί με μια πληθώρα άλλων εφαρμογών και τεχνολογιών που βασίζονται στο διαδίκτυο. Οι «μικροεφαρμογές» στο IFTTT αυξάνουν τη λειτουργικότητα της Alexa και της Echo. Για παράδειγμα, η υπηρεσία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να “Ρωτήστε Alexa να προσθέσει αντικείμενα σε υπενθυμίσεις στο iOS”, “Διατηρήστε ένα υπολογιστικό φύλλο Google από τα τραγούδια που ακούτε στο Alexa” ή “Προσθήκη του Alexa To-Dos στο Evernote”. Οι επιλογές είναι (σχεδόν) απεριόριστες.

 

Δείτε τον καιρό από το Met Office

Μπορείς να ρωτήσεις την Alexa για τον καιρό από την πρώτη μέρα. Ωστόσο, τα πράγματα έγιναν πιο αξιόπιστα με την ικανότητα Echo του Met Office. Οι προβλέψεις για τις καιρικές συνθήκες έχουν δημιουργήσει μια δεξιότητα Met Office Flash Briefing που επιτρέπει την περιγραφή των επερχόμενων καιρικών συνθηκών για τις τοπικές περιοχές, στο πλαίσιο του συστήματος γρήγορης ενημέρωσης του Echo.

Παίξτε ένα μυστήριο δολοφονίας

Ο προγραμματιστής Jagex στο Cambridge είναι γνωστός για το MMO RuneScapeτου, ο κόσμος φαντασίας στον οποίο η ομάδα στράφηκε για το πρώτο παιχνίδι Echo. Διαθέσιμος ως “δεξιότητα” για όλα τα gadget που περιλαμβάνουν την Alexa, το One Piercing Note προσαρμόζει μια αναζήτηση εντός του παιχνιδιού για τον βοηθό ήχου του Amazon, μετατρέποντάς τον σε ένα μυστήριο διαδραστικής ομιλίας λέξεων-κλειδιών.

 

Μάθετε για τον Άρη

Με τη συνεργασία της NASA με του Amazon Echo, μπορείτε να ζητήσετε από την Alexa να ανοίξει το “Nasa Mars” για να μάθετε περισσότερα για τον κόκκινο πλανήτη. Μπορείτε να το ρωτήσετε πόσο μακριά είναι ο Κόκκινος Πλανήτης, γιατί έχει το χρώμα του και να πάρετε ενημερώσεις σχετικά με το Curiosity Rover.

 

Καθυστερήσεις τρένων

Η National Rail δημιούργησε τη δική της “δεξιότητα”. Παρέχει λεπτομέρειες σχετικά με τις αναχωρήσεις και αφίξεις σε πραγματικό χρόνο και επιτρέπει την εξατομίκευση. Επιλέγοντας ένα κανονικό ταξίδι, μπορείτε να ζητήσετε από το εν λόγω skill να δείτε πώς είναι η μετακίνηση σας, να μάθετε εάν οι αμαξοστοιχίες καθυστερούν ή όχι.

 

Μάθετε τα νέα

Μια σειρά από οργανισμούς μέσων ενημέρωσης έχουν δημοσιεύσει τα δικά τους skills, ενώ υπάρχει μια έκδοση για κάθε πολιτική κλίση. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, το Guardian, το Telegraph, το LBC, το Sky News, το BBC World Service και άλλα έχουν τις δικές τους δεξιότητες.

 

Uber

Μόλις ενεργοποιήσετε την ικανότητα Uber στην εφαρμογή Alexa, το Echo θα σας αφήσει να κάνετε κράτηση χωρίς να αγγίζετε το τηλέφωνό σας. Ακόμα καλύτερα, θα σας πει πόσο μακριά είναι το πλησιέστερο αυτοκίνητο και σας ενημερώνει εάν υπάρχει τιμολόγηση πριν από την αποδοχή μιας διαδρομής.

 

Απλά φάτε

 

Εάν δεν μπορείτε να αποφασίσετε πού να δειπνήσετε, μπορείτε να ζητήσετε από την Alexa να σας δώσει κάποιες προτάσεις για κοντινά εστιατόρια, ενώ θα τα κατατάξει για εσάς, επιλέγοντας από κάθε κουζίνα που θέλετε. Εναλλακτικά, αν δεν θέλετε να φύγετε απ’ το σπίτι, η Alexa έχει πρόσβαση σε περισσότερα από 27.000 εστιατόρια μέσω της συνεργασίας της με το Just Fee. Απλά δώστε στην Alexa μια standard takeaway παραγγελία και αυτή θα κάνει όλα τα υπόλοιπα.

Facebook Comments