Το διαδικτυακό κατάστημα του Google Chrome είναι γεμάτο από μικρά ψηφιακά gadgets για να σας βοηθήσει να κάνετε την περιήγησή σας στον ιστό απλούστερη, πιο παραγωγική και πιο ευχάριστη.

 

Παρακάτω θα βρείτε τα δέκα top extensions και μπορούν όλα να κατέβουν δωρεάν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

 

Social Blade

 

Συμβατό με το YouTube, το Twitch, το Instagram και το Twitter, το Social Blade “τροφοδοτεί” ό,τι θέλετε να γνωρίζετε για τα βίντεο που παρακολουθείτε. Οι followers ενός χρήστη, τα εκτιμώμενα κέρδη και οι προβολές διαφημίσεων εμφανίζονται σε μια διεπαφή (interface) δίπλα σε αυτό που παρακολουθείτε, επιτρέποντάς σας να ελέγξετε την απόδοση των αγαπημένων σας χρηστών και “αντιπάλων”. Βρείτε την επέκταση εδώ

 

Cite this for me


Όποιος χρειάζεται να δείξει την πηγή των πληροφοριών του, είτε πρόκειται για ένα δοκίμιο είτε για μια παρουσίαση, θα βρει αυτό το κουμπί εξαιρετικά χρήσιμο. Αναφέρει γρήγορα την ιστοσελίδα που αναζητάτε σε ένα από τα τέσσερα στυλ παραπομπής, τα οποία μπορούν στη συνέχεια να αποθηκευτούν για
αργότερα ή να επικολληθούν σε ένα έγγραφο. Κάντε κλικ εδώ για εγκατάσταση και περισσότερες πληροφορίες.

 

Last Pass


Το LastPass σημαίνει ότι πρέπει να θυμάστε μόνο έναν κωδικό πρόσβασης για να διατηρήσετε μαζί όλα τα άλλα στοιχεία σύνδεσης
σας συγκεντρωμένα. Επίσης, θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τους υπόλοιπους λογαριασμούς σας ασφαλείς, δημιουργώντας υπερσφαλισμένους κωδικούς πρόσβασης, οι οποίοι θα συμπληρώνονται αυτόματα όπως προβλέπεται. Υπάρχει χώρος για σημειώσεις για πληροφορίες εκτός σύνδεσης που θέλετε να προστατεύσετε. Εγκαταστήστε το εδώ.

 

Colorzilla


Όταν απλά πρέπει να γνωρίζετε την ακριβή απόχρωση ενός πράγματος
online, το σταγονόμετρο της Colorzilla μπορεί να ελέγξει τα pixel και να σας ενημερώσει. Στη συνέχεια, μπορείτε να επικολλήσετε τα δεδομένα αυτού του χρώματος σε άλλο πρόγραμμα ή να προσαρμόσετε τις τιμές και να το αποθηκεύσετε στην επέκταση για μακροπρόθεσμη χρήση. Είναι μια ανεκτίμητη επέκταση για ό,τι αφορά τον ψηφιακό σχεδιασμό. Αποκτήστε την επέκταση εδώ.

 

TinEye

Όταν δυσκολεύεστε να βρείτε την πηγή μιας εικόνας, δοκιμάστε την αντίστροφη αναζήτηση εικόνων της TinEye. Επικεντρώνεται στις πιο κοντινές πιθανές αντιστοιχίες (matches), καθιστώντας πιο πρακτική την εύρεση πρωτοτύπων, εκδόσεων υψηλότερης ανάλυσης ή για έλεγχο ηλεκτρονικών απομιμήσεων. Η ίδια η επέκταση κάνει τις αναζητήσεις διαθέσιμες με μόνο μερικά κλικ. Η επέκταση εδώ.

Unpaywall

 

Για όσους θέλουν να διαβάσουν ακαδημαϊκά έγγραφα χωρίς να πληρώσουν extra fees. Καθώς κάνετε search, αυτή η επέκταση αναζητά δωρεάν (και τελείως νόμιμες) εκδόσεις των ίδιων άρθρων, ενώ εμφανίζεται στην προβολή εάν βρει αντιστοιχία (match). Μια καλή δυνατότητα εξοικονόμησης χρόνου και χρήματος. Κάντε κλικ εδώ.

 

Save to Pocket/Instapaper

 

Κάθε μία από αυτές τις επεκτάσεις θα σας επιτρέψει να αποθηκεύσετε ιστοσελίδες και άρθρα για ανάγνωση στις συγχρονισμένες συσκευές αργότερα, ακόμη και χωρίς σύνδεση στο διαδίκτυο. Και οι δύο διαθέτουν εκδόσεις υψηλής ποιότητας, αν θέλετε να υποστηρίξετε τους προγραμματιστές και να πάρετε επιπλέον χαρακτηριστικά σε αντάλλαγμα! Πάρ’τε από εδώ το Pocket και το Instapaper από εδώ.

 

The Great Suspender

Είναι πολύ εύκολο να “ανοίξετε” αμέτρητους αριθμούς καρτελών στο πρόγραμμα περιήγησής σας. Το Great Suspender βοηθά στη διαχείριση της απόδοσης του υπολογιστή σας σταματώντας τις παλιές καρτέλες μέχρι να κάνετε κλικ σε αυτές. Υπάρχει επίσης μεγάλο περιθώριο για διαμόρφωση, η επέκταση είναι ικανή να διατηρήσει κάποιους ιστότοπους απεριόριστα ή να κάνει unload άλλους μετά από μικρότερο χρονικό διάστημα. Εγκαταστήστε το από εδώ.

 

Backstop

Έχει συμβεί σε όλους μας. Πατώντας ένα πλήκτρο, μεταφέρεστε στην προηγούμενη ιστοσελίδα και όλες οι πληροφορίες που μόλις πληκτρολογείτε σε μια φόρμα έχουν εξαφανιστεί. Αυτό το απλό extension εμποδίζει το backspace key να σας μεταφέρει στην προηγούμενη σελίδα, εξοικονομώντας χαμένο χρόνο και απογοήτευση. Κάντε κλικ εδώ.

Facebook Comments