alien_movie_poster.jpg

1.Alien-Ridley Scott-1979:Μια ομάδα αστροναυτών έρχεται σε επαφή με ένα επικίνδυνο εξωγήινο πλάσμα.Η ταινία συνδύασε άρτια την καθαρόαιμη περιπέτεια με φιλοσοφικούς προβληματισμούς για θέματα όπως η τεχνητή νοημοσύνη και η καταγωγή των ανθρώπων,έτσι ώστε να κάνει ταυτόχρονα τεράστια εισπρακτική επιτυχία αλλά και να πάρει θετικότατες κριτικές.Θα σας καθηλώσει!

2.2001:A Space Odyssey-Stanley Kubrick-1968:Μια ομάδα αστροναυτών έρχεται σε επαφή με μαύρους μονόλιθους που επηρεάζουν την εξέλιξη του ανθρώπου.Μέσα από ένα φαντασμαγορικό οπτικοακουστικό θέαμα ο Αμερικάνος σκηνοθέτης θίγει το ζήτημα της ανθρώπινης εξέλιξης από την εποχή των πιθήκων μέχρι το μακρινό μέλλον. Ίσως η δημοφιλέστερη ταινία επιστημονικής φαντασίας.

3.Solaris-Andrej Tarkofsky-1972:Ο εξωηλιακός Σολάρις, ένας διαστημικός ωκεανός τυλιγμένος από σύννεφα, είναι στόχος επιστημονικής μελέτης των ανθρώπων της Γης που έχουν εγκαταστήσει έναν διαστημικό σταθμό χωρητικότητας 85 αστροναυτών σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη.Όταν θα καταφτάσει ένας ψυχολόγος για να δειτι συνέβη στους παλιούς και τρελάθηκαν συνειδητοποιεί ότι ο πλανήτης είναι νοήμων ών και δημιουργεί ψευδαισθήσεις στα μέλη του πληρώματος αναλόγως με το υποσεινήδητό τους.H σοβιετική απάντηση στην Οδύσσεια του Διαστήματος,ακόμα πιο φιλοσοφική ταινία,με τα κλασσικά μονοπλάνα του Ταρκόφσκυ,αξίζει να τη δείτε.

4.Brazil-Terry Gilliam-1985:Ένας γραφειοκράτης σε μια μελλοντική κοινωνία θέλοντας να διορθώσει ένα γραφειοκρατικό λάθος θα μετεξελιχθεί σε εχθρό του κράτους.Καταπληκτική ταινία,με τα χαρακτηριστικά διαγώνια και ευρυγώνια κάδρα του Gilliam και ρόλο έκπληξη από το Robert de Niro.

5.Planet of the Apes-Franjlin J. Schaffner-1968:Στο μακρινό μέλλον ένα πλήρωμα αστροναυτών πέφτει σε ένα πλανήτη όπου εφυιείς πίθηκοι που μιλούν είναι το κυρίαρχο είδος και οι άνθρωποι σκλάβοι.Η ταινία με ένα από τα ανατρεπτικότερα φινάλε όλων των εποχών.Πρωταγωνιστεί ο Charlton Heston.

Διαβάστε επίσης:Digipod: Το σύστημα που μετατρέπει την SLR σε DSLR! (Video)

6.Blade Runner-Ridley Scott-1982:Ο Ντέκαρτ,ένας Blade Runner,πρέπει να εντοπίσει και να εξολοθρεύσει 4 ανδροειδή  που έχουν κάνει αεροπειρατεία για να αναζητήσουν στη γη το δημιουργό τους.Ταινιάρα με το Harison Ford σε πρωταγωνιστικό ρόλο,ατμόσφαιρα Neon-Noir,δράση και πολύ συγκινητικό φινάλε.Δείτε τη οπωσδήποτε!

7.Inception-Christofer Nolan-2010:Ένας ικανός κυνηγός ονείρων έχει την ευκαιρεία να αποκτήσει ξανά την παλαιότερη ζωή του ως αμοιβή για μια αποστολή που μοιάζει ακατόρθωτη.Οι κυνηγοί ονείρων μπαίνουν στα όνειρα των ανθρώπων και εκτελούν αποστολές.Εκπληκτικά εφφέ,πολλά κιλά δράσης και ταυτόχρονα φιλοσοφικός προβληματισμός.Leonardo di Caprio σε πρωταγωνιστικό ρόλο και Κέβιν Νόλαν(δημιουργός του Σκοτεινού ιππότη) σε μεγάλα κέφια.

8.Metropolis-Fritz Lang-1927:Σε μια φουτουριστική πόλη του μέλλοντος χωρισμένη ανάμεσα στους εργάτες και τους σχεδιαστές της πόλης, ο γιός του αφεντικού των σχεδιαστών ερωτεύεται μια προφήτη από την εργατική τάξη,η οποία προβλέπει τον ερχομό ενός μεσσία που θα λύσει τις διαφορές των δύο τάξεων.Βουβή ταινία,με διαχρονική αξία και εντυπωσιακά εφφέ για την εποχή της,αξίζει να τη δείτε μεταξύ άλλων και για εγκυκλοπαιδικούς λόγους.Υπάρχει διαθέσιμη στο youtube.

9.The Dune-David Lynch-1984:O γιός του Δούκα οδηγεί τους μαχητές της ερήμου εναντίον του Γαλακτικού αυτοκράτορα και ορκισμένο εχθρό του πατέρα του ώστε να απελευθερώσουν την ερημική χώρα από το ζυγό του αυτοκράτορα.Ταινία βασισμένη στο μεγάλο μυθηστόρημα του Frank Hebert.Ένα σύμπαν χαρακτήρων και περιπέτειας στα πρότυπα επικής ιστορίας,το The Dune χαρακτηρίζεται από τη σκηνοθεσία του David Lynch(Blue Vlevet,Elephant Man) και τα υπέροχα κουστούμια-σκηνικά.

10.Star Wars-George Lucas-1977:O Luke Skywalker ενώνει τις δυνάμεις του με ένα πολεμιστή Jedi , ένα σκηλοτράχηλο πιλότο,ένα wookiee και δύο droids ώστε να σώσει τον πλανήτη από τον καταστροφικό σταθμό του αυτοκράτοεα, ενώ προσπαθεί να σώσει τη πργκίπησηα  Leia from από τον διαβολικό Darth Vader.Από τις πιο επιτυχημένες εμπορικά ταινίες επιστημονικής φαντασίας,με το κλασσικό soundtrack και το Harisson Ford στα ντουζένια του να δίνει ρέστα.Το Holywood στα καλύτερά του!

Στείλτε μας προτάσεις με τις δικές σας αγαπημένες ταινίες επιστημονικής φαντασίας ή γράψτε μας για ποιά άλλη κατηγορία ταινιών θα θέλατε να δείτε αντίστοιχο tοp 10!

Διαβάστε επίσης:Yakuza Ishin:κερδίστε ως Samurai τη θέση σας στη Yakuza!(Βίντεο)

Διαβάστε επίσης:Πολυτελές καταμαράν με πάτωμα από τζάμι!(Φωτογραφίες)

Facebook Comments