0d69594db8dd959e8cef8b9de7d189e1_xl.jpg

Δελτίο ειδήσεων σε τηλεοπτικό σταθμό της Δανίας έκανε μία ακόμη γκάφα που έγραψε ιστορία!

Το κανάλι TV2 της Δανίας έδειξε στο χθεσινό δελτίο ειδήσεών του ένα ρεπορτάζ για την Συρία. Το λάθος της παραγωγής ήταν ότι η εικόνα που επελέγη για να απεικονίσει τα γεγονότα προερχόταν…από το Assassin's Creed!

Φυσικά για το λάθος προφανώς και θα φταίει ο δημοσιογράφος που επέλεξε την εικόνα βιαστικά από το Google, χωρίς να προσέξει την σελίδα όπου βρισκόταν. Το screenshot αυτό απεικόνιζε τη Δαμασκό και η Ubisoft θα πρέπει να είναι σίγουρα περήφανη για τη δουλειά των γραφιστών της! Ο Jacob Nybroe, διευθυντής των δελτίων ειδήσεων του καναλιού TV2, έριξε μια διακριτική "σπόντα" στη συνάδελφό του λέγοντας ότι "το περιστατικό αυτό μας θυμίζει του γιατί είναι σημαντικό να εξακριβώνουμε τις πηγές των εικόνων που παίρνουμε".

Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που γίνεται τέτοιο λάθος σε δελτίο ειδήσεων. Κατά το παρελθόν, το ITV της Αγγλίας είχε χρησιμοποιήσει βίντεο του ArmA 2 για να απεικονίσει τον πόλεμο στη Λιβύη μεταξύ του Καντάφι και των επαναστατών (οι οποίοι για την ιστορία επικράτησαν). Η μεγαλύτερη γκάφα πάντως, ανήκει στο -επίσης Βρετανικό- BBC το οποίο αντί να χρησιμοποιήσει το λογότυπο των Ηνωμένων Εθνών, χρησιμοποίησε το…UNSC από το Halo 4!

Πηγή: www.gameworld.gr

Διαβάστε περισσότερα

 

Facebook Comments