os-x-el-capitan-01-600x367.jpg

os-x-el-capitan-01

 

 

Η Apple παρουσίασε κατά τη διάρκεια του Worldwide Developers Conference τη νέα έκδοση του λειτουργικού της συστήματος για προσωπικούς υπολογιστές OS X El Capitan.

Οι βελτιώσεις του νέου λειτουργικού συστήματος, σε σχέση με την προγενέστερη έκδοση Yosemite, εντοπίζονται στην εμπειρία χρήσης και την απόδοση, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Craig Federighi, αντιπρόεδρος της Apple κατά την παρουσίασή του.

Μία από τις σημαντικότερες αλλαγές αφορούν τον web browser Safari, στον οποίο πλέον ο χρήστης θα μπορεί να αναρτήσει sites στην tab bar απλά «τραβώντας» τα αριστερά. Επιπρόσθετα, η γραμμή διευθύνσεων γίνεται πλέον το σημείο εύρεσης της καρτέλας όπου αναπαράγεται κάποιος ήχος και από την οποία θα μπορεί να γίνει άμεση σίγαση.

Πέρα από τον Safari έχει βελτιωθεί η έρευνα με το Spotlight μέσω της ικανότητας απόκρισης σε ερωτήματα που τίθεται σε φυσική γλώσσα. Υπάρχει νέα εφαρμογή Notes, ενώ έχει βελτιωθεί και το interface του Mission Control για καλύτερη διαχείριση των παραθύρων. Επιπλέον, έχει προστεθεί η λειτουργία Split View η οποία επιτρέπει τον διαχωρισμό της οθόνης σε δύο μέρη, ένα για την κάθε εφαρμογή, που θα χρησιμοποιούνται παράλληλα.

Σε ότι αφορά τις επιδόσεις, η Apple υποστηρίζει ότι οι εφαρμογές ανοίγουν 1,4 φορές ταχύτερα με το El Capitan, η εναλλαγή ανάμεσα στις εφαρμογές γίνεται δύο φορές ταχύτερα ενώ αρχεία PDF ανοίγουν έως και τέσσερις φορές ταχύτερα μέσω της εφαρμογής Preview.

Το νέο λειτουργικό σύστημα πήρε την ονομασία του (El Capitan) από μία κορυφή στο εθνικό πάρκο Yosemite. Η αναβάθμιση θα είναι διαθέσιμη σε έκδοση beta για τους developers από τον Ιούλιο και το ερχόμενο φθινόπωρο θα είναι διαθέσιμη μέσω δωρεάν download, για όλους τους χρήστες.

Πηγή: pestaola.gr

Facebook Comments