ce9c6d7ee20f225ac80fc1d0e92440b9_xl.jpg

Έναντι 4.05 δισεκατομμυρίων δολαρίων η γνωστή σε όλους μας Disney απέκτησε την Lucasfilm Limited υπό την σκεπή της οποίας βρίσκονται οι Industrial Light & Magic, Skywalker Sound και φυσικά η LucasArts. Έτσι λοιπόν τα δικαιώματα για όλα τα γνωστά δημιουργήματα του George Lucas, όπως τα Star Wars και Indiana Jones, περνούν στα χέρια του «μπαμπά του Μίκυ Μάους».

Πέραν όμως της απόκτησης του κολοσσού, η Disney ανακοίνωσε και την ύπαρξη του Star Wars 7 το οποίο σκοπεύει να έχει έτοιμο το 2015. Ο έτερος διευθυντής της Lucasfilm, Kathleen Kennedy, θα γίνει ο πρόεδρος της εταιρίας υπό την Disney καθώς και παραγωγός της νέας ταινίας Star Wars, με τον George Lucas ως δημιουργικό σύμβουλο.

Ένα σμπάρο δυο τρυγόνια λοιπόν για την Disney, αφού και θα αποκομίζει τα τεράστια κέρδη από τις ήδη υπάρχουσες δημιουργίες της LucasArts, αλλά και της ανοίγεται ένα τεράστιο σύμπαν το οποίο θα μπορεί ενδεχομένως να προστεθεί στο επόμενο Kingdom Hearts. Βέβαια το αν μας περιμένει ο R2-D2 στο Kingdom Hearts ή ο Θείος Σκρούτζ στο Star Wars, αυτό πια…μένει να το δούμε!

Όταν ανακοινώθηκε η αγορά της LucasArts από τον αμερικανικό κολοσσό Disney οι απανταχού gamesrs περίμεναν να δουν νέες δημιουργιες με πρωταγωνιστές τον Indiana Jones και τους ήρωες απο το σύμπαν του Star Wars. Όπως αποκάλυψε όμως το Game Informer η Disney αποφάσισε να κλείσει την LucasArts και τα δικαιώματα της σειράς Star Wars θα πουληθούν κατά πάσα πιθανότητα σε τρίτους publishers.

H επίσημη ανακοίνωση της Disney επί του θέματος είναι η εξής: "Ύστερα από την αξιολόγηση της θέσης μας στην αγορά των video games αποφασίσαμε η LucasArts να ακολουθήσει ένα licensing μοντέλο. Αναγκαστικά προβήκαμε σε απολύσεις προσωπικού." Δυστυχώς λοιπόν το Star Wars 1313 που είχε παρουσιαστεί στην περασμένη E3 και αναμένονταν να κυκλοφορήσει στις next gen κονσόλες θα ακυρωθεί, όπως και όλα τα υπόλοιπα projects πάνω στα οποία εργάζονταν η Lucas Arts.

Πηγή: www.gameworld.gr

Διαβάστε περισσότερα

Πως να αυξήσετε την διάρκεια καλής λειτουργίας στο laptop σας!(video)

Facebook Comments