hyperion_200_200.jpg

Η ελληνική εταιρεία Defkalion Green Technologies παρουσίασε και επίσημα το ενεργειακό επενδυτικό της σχέδιο, το οποίο αφορά τη βιομηχανική εφαρμογή της επιστημονικής ανακάλυψης ψυχρής σύντηξης νικελίου και υδρογόνου των Ιταλών καθηγητών Sergio Foccardi και Andrea Rossi.

Ο εκπρόσωπος των επενδυτών της εταιρείας, Defkalion Green Technologies, Αλέξανδρος Ξανθούλης περιέγραψε εμπεριστατωμένα το ιστορικό του εν λόγω εγχειρήματος. Με λίγα λόγια πως πριν από 1,5 χρόνο, μετά από πρόσκληση του Ιταλού καθηγητή, πολλοί επιστήμονες της εταιρίας είδαν τον τρόπο που ένα “μηχανάκι” έβγαζε ενέργεια. Η συσκευή αυτή τελικά υιοθετήθηκε από την προαναφερόμενη εταιρεία, αφού προηγουμένως  πολλοί παγκοσμίως είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον και τελικά το όλο εγχείρημα με την παραγωγή της ομολογουμένως επαναστατικής εφεύρεσης του αντιδραστήρα σύντηξης Υδρογόνου και Νικελίου ξεκίνησε.

Ας γνωρίσουμε καλύτερα όμως αυτή τη συσκευή, που κατάφερε να κάνει θαύματα με την πράσινη ενέργεια στην Ελλάδα!Πολύ απλά είναι ένα κουτί που χρησιμοποιεί λίγο νικέλιο και υδρογόνο. Αυτά τα δύο δίνουν θερμική ενέργεια. Να σημειωθεί εδώ ότι η Ελλάδα κατέχει το 82% των αποθεμάτων νικελίου της ΕΕ. Το κουτί αυτό λοιπόν, μπορεί να παράγει μέχρι 30 KW/ώρα θερμικής ενέργειας. Ο κ. Ξανθούλης ανέφερε ότι η εταιρία έχει προχωρήσει πειραματικά και είναι έτοιμη να παρουσιάσει τον Οκτώβριο 1 MW και αργότερα 3 MW. H συσκευή αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο σπίτι, στη βιομηχανία, μπορεί να χρησιμοποιηθεί παντού, παράγοντας πάντα θερμική ενέργεια.Η χρησιμότητα αυτής της συσκευής, σύμφωνα με τον κ. Ξανθούλη, συνίσταται στην παροχή ζεστού νερού, θέρμανσης και με έναν μετατροπέα μπορεί να παραχθεί ένα ποσοστό της τάξης του 35%-40% από θερμική σε ηλεκτρική ενέργεια, που θα είναι 100% πράσινη ενέργεια. “Το μηχάνημα αυτό δεν παράγει τίποτε το επιβλαβές. Το κόστος είναι λιγότερο από ένα cent την κιλοβατώρα σε σχέση με τα δώδεκα που πληρώνουμε αυτή τη στιγμή στη ΔΕΗ”, δήλωσε. 

Όπως αντιλαμβάνεστε αυτή η επένδυση είναι ίσως και η πιο σημαντική που έχει κάνει ποτέ η χώρα μας! Το ύψος της επένδυσης θα έφτανε τα 200 εκαττομύρια ευρώ, εκ των οποίων περίπου τα μισά θα πήγαιναν για τη δημιουργία εργοστασίου στην Ξάνθη, με παραγωγική δυνατότητα 300.000 συσκευών τον χρόνο – για τη διεθνή αγορά εκτός των ΗΠΑ – και τα άλλα μισά για πληρωμή των δικαιωμάτων του εφευρέτη Andrea Rossi. Από τη θερμική ενέργεια που απέδιδε η συσκευή θα μπορούσε να παραχθεί ηλεκτρική ενέργεια φθηνότερη από εκείνη της ΔΕΗ κατά 90%. Το ετήσιο κόστος για υδρογόνο και νικέλιο – τα “καύσιμα” μιας συσκευής δυναμικότητας 20 KW – αναμενόταν να είναι περίπου 1.300 ευρώ, όταν η αξία της παραγόμενης ενέργειας σε τρέχουσες τιμές θα υπερέβαινε τα 14.000 ευρώ!
Όταν ο κ.Ξανθούλης ρωτήθηκε γιατί κάνει αυτή τη μεγάλη επένδυση στην Ελλάδα και όχι σε κάποια άλλη χώρα,τότε αυτός απάντησε:”Επειδή η χώρα μας διαθέτει το 83% των αποθεμάτων νικελίου στην Ευρώπη.” Είναι πολύ σημαντικό να αναφέρουμε πως η εταιρεία δεν θέλει αν πουλήσει σε μεγάλες αμερικάνικες εταιρείες! Στόχος της είναι να διανύμει το προϊόν της σε μικρές εταιρείες, όπου με τη σειρά τους θα προωθήσουν το προϊόν σε νοικοκυριά και όπου υπάρχει πραγματική ανάγκη!  Ωστόσο, οι εξελίξεις  είναι πλέον ραγδαίες και άκρως εντυπωσιακές: στις 28 Οκτωβρίου 2011 ο κ. Ρόσι ανακοίνωσε ότι, ενώπιον εκπροσώπων μη κατονομασθέντος “πελάτη”, ολοκλήρωσε επιτυχώς τη δοκιμή της συσκευής, η οποία έπειτα από 5,5 ώρες λειτουργίας απέδωσε ενέργεια μέσης ισχύος 470 KW και ότι πλέον είχε παραγγελίες από ΗΠΑ και Ευρώπη για άλλους 13 σταθμούς ισχύος 1 ΜW, με τιμή πώλησης δύο εκατομμύρια δολάρια έκαστος. Το θέμα συγκίνησε πολλά γνωστά ΜΜΕ και σχετικά δημοσιεύματα με εντυπωσιακούς τίτλους εμφανίστηκαν στα περιοδικά “Wired” και “Forbes”, στην εφημερίδα “Daily Mail” και στα τηλεοπτικά κανάλια Fox και Bloomberg TV.Εύκολα θα έβγαζε κανείς το συμπέρασμα πως είναι αυτή η επένδυση ίσως να αποτελέσει την αρχή μιας εποχής άφθονης σε ενέργεια για τον πλανήτη μας.

 Να σημειώσουμε, τέλος, ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες από τα στελέχη της εταιρίας, η επένδυση είναι συνολικού ύψους 300-400 εκατομμύρια ευρώ. Η χρηματοδότηση είναι ιδιωτική και δεν ζητείται καμία επιχορήγηση. Το κόστος για την απόκτηση της συσκευής δεν θα ξεπερνάει τα 4.000 – 5.000 ευρώ, ενώ περίπου 500 – 900 ευρώ είναι το κόστος του μετατροπέα για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

 

[press release]

Facebook Comments