anonymous-logo-1.jpg

Οι Έλληνες Anonymous είχαν εδώ και μέρες προειδοποιήσει πως πρόκειται να δημοσιοποιήσουν τα προσωπικά στοιχεία παιδόφιλών και παιδεραστών. Έτσι και έγινε, δημοσιοποίησαν τα προσωπικά στοιχεία ενός 40χρονου χρήστη του διαδικτύου που σύμφωνα με αυτούς διατηρούσε  με ανήλικα άτομα, κυρίως γένους θηλυκού 12-15 ετών.  Τα στοιχεία του χρήστη εντοπίστηκαν πέρσι μετά από καταγγελίες της μητέρας μιας 13χρονης.

Την Παρασκευή και αφού σύμφωνα με τους Anonymous οι αρχές δεν προέβησαν σε καμία κίνηση, οι χακτιβιστές δημοσίευσαν στη σελίδα τους στο Facebook τα στοιχεία του φερόμενου ως παιδεραστή, ανάμεσα τους το όνομα, το τηλέφωνο και τον αριθμό της ταυτότητας του.Με αφορμή το γεγονός αυτό ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κινήθηκε αυτεπάγγελτα και άσκησε δίωξη, ζητώντας τον εντοπισμό και τη σύλληψη των μελών του group για δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων έλληνα υπηκόου και παραβατική συμπεριφορά. 

Αυτή είναι η επιστολή των Anonymous στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Τα στοιχεία του φερόμενου ως δράστη έχουν αφαιρεθεί:


«Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα από τους Anonymous #OpGreece προς τις ελληνικές αρχές. Οι Anonymous έχουν συνεχής επιχειρήσεις οι οποίες συνήθως υποστηρίζουν την ελευθερία στο διαδίκτυο, την ελευθερία της ενημέρωσης, την ελευθερία του λόγου, τη διαφάνεια των κυβερνήσεων και καταδικάζουν οποιαδήποτε μορφή λογοκρισίας. Οι επιχειρήσεις των Anonymous έχουν επικεντρωθεί στην ευαισθητοποίηση του ευρέος κοινού κατά συγκεκριμένων διεφθαρμένων εταιριών, κυβερνήσεων και τραπεζών. Τα τελευταία 2 χρόνια οι Anonymous στοχοποιούν επίσης και παιδόφιλους ή/και παιδεραστές.

Οι Anonymous #OpGreece έχουν μηδενική ανοχή και αντιτίθενται στην παιδική πορνογραφία, στην παιδοφιλία και την σωματεμπορία παιδιών, στην σεξουαλική παρενόχληση ανηλίκων, καθώς και σε όσους διανέμουν ή χρησιμοποιούν υλικό που μπορεί να σχετίζεται με οτιδήποτε από τα παραπάνω.

Όπως γνωρίζετε, είμαστε ήδη σε θέση να εντοπίζουμε μόνοι μας άτομα, λογαριασμούς, προφίλ, servers, mails, προσωπικά στοιχεία, τηλέφωνα και κινήσεις οποιουδήποτε έχει ανάμειξη ή προωθεί υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Κατόπιν καταγγελιών που έφτασαν στην σελίδα μας πέρσι, εντοπίστηκε χρήστης του Facebook, ηλικίας 40 ετών, ο οποίος διατηρεί επαφές αμφιβόλου ηθικής με ανήλικα άτομα -κυρίως γένους θηλυκού, 12-15 ετών. Πληροφορίες επίσης μας ανέφεραν ότι στον υπολογιστή του υπήρχε και υλικό το οποίο σχετίζεται με διακίνηση παιδικής πορνογραφίας. Το γεγονός καθώς και όλα τα στοιχεία που τεκμηριώνουν τα παραπάνω σας τα αποστείλαμε τότε -πριν ένα χρόνο με mail και σε τηλεφωνική ανώνυμη συνομιλία που είχαμε μαζί σας, μας απαντήσατε ότι "η καταγγελία πρέπει να γίνει επώνυμα και μόνο". Σε απλά ελληνικά ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑΤΕ.

Συνεχίσαμε να τον παρακολουθούμε και όπως θα διαπιστώσετε και εσείς από τα στοιχεία που σας αποστέλλουμε, ο εν λόγω "κύριος" συνεχίζει ανενόχλητος αυτό που ξέρει καλά να κάνει. Επίσης είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τις επισκέψεις του προαναφερθέντα στο deep web, όπως επίσης και σε πολύ συγκεκριμένα forums των οποίων τα ονόματα και οι διευθύνσεις θα προτιμήσουμε να βλάψουν μόνο τη δική μας ψυχοσύνθεση.

Σε καμία των περιπτώσεων δεν θέλουμε να αντικαταστήσουμε τις διωκτικές αρχές, και φυσικά δεν τίθεται ούτε λόγος συνεργασίας εις τους αιώνας των αιώνων, αλλά πραγματικά το γεγονός ότι ο άνθρωπος αυτός συνεχίζει αυτό που κάνει χωρίς ΚΑΜΙΑ ενόχληση από εσάς, μας γεμίζει εύλογες απορίες. Έχει κάποιο "γνωστό" εκεί; Καλύπτεται από κάποιους; Θα θέλαμε να μάθουμε και τη δική σας θέση.

Σας αποστέλλουμε λοιπόν για άλλη μια φορά ό,τι στοιχεία έχουμε για τον συγκεκριμένο… "κύριο" ελπίζοντας σε μια πιο δραστική σας ανταπόκριση. Επαναλαμβάνοντας ξανά ότι σε καμία των περιπτώσεων δεν θέλουμε να αντικαταστήσουμε εσάς, σας ενημερώνουμε ότι αν και πάλι δεν υπάρξει καμία αντίδραση από μέρους σας, τα όποια στοιχεία διαθέτουμε θα δοθούν στην δημοσιότητα σε 7 μέρες από σήμερα.

Ενδεικτικά σας αναφέρουμε ότι ήδη συνεργαζόμαστε με οργανισμούς όπως ο http://www.iwf.org.uk/ (το Internet Watch Foundation ασχολείται με την κακοποίηση παιδιών) και ήδη τους αποστέλλονται σχεδόν καθημερινά στοιχεία.

Περιμένουμε τη δική σας τοποθέτηση.

Ταυτότητες Α.Φ.Μ. και τα λοιπά, δεν υπάρχει λόγος να αναφερθούν ακόμη. Άλλωστε, εμείς τα βρήκαμε χωρίς τη δελεαστική "πράσινη οθόνη" που διαθέτετε εσείς. Χρησιμοποιήστε τη».

Facebook Comments