Το λειτουργικό σύστημα Fuchsia βρίσκεται σε εξέλιξη από το 2016, αλλά υπάρχουν ακόμα πολλά που δεν γνωρίζουμε γι ‘αυτό…

 

Ενώ είναι ο δημιουργός ενός από τα δύο δημοφιλέστερα λειτουργικά συστήματα κινητής τηλεφωνίας στην αγορά, το Android της Google δεν παίζει καλά με το desktop του ChromeOS.

 

Σε σύγκριση με τη στενή σχέση που μπορεί να επιτευχθεί μεταξύ του iOS και του MacOS ή των διαφόρων εκδόσεων των Windows 10 της Microsoft, η Google υστερεί από τους ανταγωνιστές της στην ενσωμάτωση όλων των συσκευών ενός χρήστη. Αλλά το Fuchsia, το επερχόμενο λειτουργικό της σύστημα που βρίσκεται σε εξέλιξη, στοχεύει να το διορθώσει.

 

Υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα γύρω από το Fuschia, ενώ γνωρίζουμε λίγα πράγματα γι ‘αυτό. Φημολογείται ότι θα μπορούσε να ξεκινήσει το 2019 το νωρίτερο. Το περιβάλλον εργασίας του χρήστη διατίθεται σε δύο εκδόσεις με ονόματα ζώων. Το Capybara για την επιφάνεια εργασίας και το Armadillo για κινητά, το λειτουργικό σύστημα είναι κατασκευασμένο χρησιμοποιώντας έναν ολοκαίνουριο πυρήνα που ονομάζεται “Zircon”, αντί να χρησιμοποιεί το Linux όπως το Android, και είναι όλα σχεδιασμένα για να αναβαθμίζονται συνεχώς. Προς το παρόν, το Android έχει πρόβλημα κατακερματισμού όπου οι περισσότεροι χρήστες χρησιμοποιούν παλαιότερες εκδόσεις.

 

Περιέχει επίσης ένα χαρακτηριστικό που ονομάζεται ‘Ledger’, το οποίο θα συγχρονίσει όλες τις συσκευές σας, επιτρέποντάς σας να αρχίσετε να γράφετε κάτι σε μία συσκευή και να το ολοκληρώσετε σε άλλη. Οι εφαρμογές για το Fuchsia μπορούν να γίνουν χρησιμοποιώντας το Flutter, ένα κιτ ανάπτυξης λογισμικού από την Google που χρησιμοποιείται ήδη για τα υπάρχοντα λειτουργικά του συστήματα.

 

Οι προγραμματιστές και οι ατρόμητοι χρήστες μπόρεσαν να δουν μια βασική προεπισκόπηση του Fuchsia με τη λήψη των αρχείων στο Pixelbook της Google, η μόνη συσκευή που υποστηρίζεται αυτή τη στιγμή. Ωστόσο, αυτή την εβδομάδα, κυκλοφόρησε online ένα bare bones demo για να το δοκιμάσουν οι χρήστες μέσω του προγράμματος περιήγησης σε υπολογιστές, tablet και κινητά τηλέφωνα. Το demo δεν προέρχεται επίσημα από την Google, αλλά περισσότερο από ένα προσχέδιο του πώς Fuchsia θα δείχνει.

 

Αυτό που πραγματικά μπορείτε να κάνετε είναι κλικ γύρω γύρω και να εκτιμήσετε τη διεπαφή και τα κουτιά όπου το περιεχόμενο τελικά θα βρεθεί. Ωστόσο, είναι ενδιαφέρον να εξετάσουμε και να δούμε πώς θα μπορούσε να διαμορφωθεί το επόμενο βήμα της Google στα λειτουργικά συστήματα.

 

Κατά τη δοκιμή, όταν συνδεθείτε (αυτήν τη στιγμή μπορείτε να το κάνετε μόνο ως guest), είναι διευθετημένο σε ένα κατακόρυφο και όχι σε οριζόντιο μοτίβο, όπου η κύλιση προς τα πάνω σας πηγαίνει στις εφαρμογές σας, και προς τα κάτω μια γραμμή εργαλείων που προσφέρει ένα πλαίσιο αναζήτησης, τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και χάρτες.

 

Στο κέντρο υπάρχουν βασικές πληροφορίες όπως ο χρόνος, η τοποθεσία, η διάρκεια ζωής της μπαταρίας και ένα κεντρικό εικονίδιο Fuchsia το οποίο φέρνει σε λειτουργία ένα γρήγορο μενού λειτουργιών για τον όγκο, τη φωτεινότητα, τα δίκτυα και ούτω καθεξής.

 

Τα screenshots και τα βίντεο που έχουν κυκλοφορήσει από την Google, από τότε που μάθαμε για πρώτη φορά το Fuchsia το 2016, δείχνουν επίσης ότι υπάρχει μια βαριά εφαρμογή του Assistant. Ένας κώδικας που έφτιαξαν οι υπάλληλοι της Google έδειξε ότι ο ανταγωνιστής της Alexa θα είναι σε θέση να έχει πρόσβαση στα περισσότερα πράγματα που τρέχουν στο λειτουργικό σύστημα.

Πολλά από αυτά που είναι προτεινόμενα να μπουν στο Fuschia, είναι παρόμοια με αυτά που έχουν ήδη άλλοι. Η λειτουργία συνεχούς λειτουργίας της Apple έχει τη δυνατότητα “Handoff“, η οποία επιτρέπει σε ορισμένες εφαρμογές να μεταφέρουν τα δεδομένα τους αυτόματα μεταξύ υπολογιστών Mac και iPhones, καθώς και ένα ενσωματωμένο πρόχειρο και μηνυμάτων / τηλεφώνων.

 

Τα Windows 10 και η έκδοση για κινητά έχουν επίσης κάποια λειτουργικότητα όπως αυτή, που είναι σε θέση να συγχρονίσουν φωτογραφίες, μουσική και άλλα αρχεία μέσω μιας εφαρμογής. Θα πρέπει να περιμένουμε υπομονετικά, πριν φτάσουμε να δούμε μια έκδοση του Fuchsia που έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, αλλά προς το παρόν, φαίνεται ότι η Google επιλύει τα προβλήματά της σε μια περιοχή όπου οι αντίπαλοί της είναι σαφώς μπροστά. Αλλά και πάλι, όπως και με όλα τα αναπτυξιακά έργα από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας, το όλο θέμα δεν θα μπορούσε να καταλήξει πουθενά.

 

Facebook Comments