Έχουν γίνει κάποιες αναφορές σχετικά με τις επερχόμενες αλλαγές στο Spotify free tier τις τελευταίες δύο εβδομάδες και φαίνεται ότι η υπηρεσία μουσικής εξυπηρετεί τώρα το ενημερωμένο UI (user interface) για να επιλέξει χρήστες.

 

Δεν είναι ακόμα σίγουρο εάν πρόκειται για τη νέα μορφή της δωρεάν έκδοσης για κινητά που αναμένεται να κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα, ωστόσο αυτές οι αλλαγές στο UI, οι οποίες περιλαμβάνουν την επιλογή αναπαραγωγής τραγουδιών κατά παραγγελία σε επιλεγμένες λίστες αναπαραγωγής, θα κάνουν το free tier να μοιάζει περισσότερο με λογαριασμό Premium. Το Spotify αρνήθηκε να σχολιάσει.

Την περασμένη εβδομάδα, το Bloomberg ανέφερε ότι αυτές οι ενημερώσεις θα επηρεάσουν ιδιαίτερα τους χρήστες των κινητών τηλεφώνων και ότι ένα flyer για την επερχόμενη εκδήλωση της εταιρείας στις 24 Απριλίου επιβεβαίωσε πρόσφατα ότι αναμένονται τροποποιήσεις στο Spotify για κινητά.

 

Ενώ υπάρχουν πολλές αξιοσημείωτες αλλαγές στην έκδοση του Spotify free για κινητά, ίσως η μεγαλύτερη είναι η νέα επιλογή για την αναπαραγωγή ορισμένων playlists κατόπιν ζήτησης, όπως φαίνεται με τη λίστα αναπαραγωγής “Gold Edition” παραπάνω. Εάν μια λίστα αναπαραγωγής μπορεί να αναπαραχθεί μόνο σε λειτουργία τυχαίας αναπαραγωγής (shuffle mode), αυτή ορίζεται πλέον με ένα μπλε suffle εικονίδιο. Προηγουμένως στο free tier, όλες οι λίστες αναπαραγωγής μπορούσαν να αναπαραχθούν μόνο σε mode τυχαίας αναπαραγωγής.

 

Επίσης, καινούργιος είναι ο τρόπος με τον οποίο εμφανίζονται μεμονωμένα τραγούδια κατά την αναπαραγωγή. Το Spotify είχε χρηισμοποιήσει full-screen art με συγκεκριμένους καταλόγους λίστας όπως το RapCaviar. Τώρα, αυτό φαίνεται να το βάζει ως πρότυπο. Στην πραγματικότητα, σχεδόν όλα σε αυτήν την έκδοση του Spotify free είναι επανασχεδιασμένα, από τη σελίδα Search, η οποία τώρα έχει πολύχρωμες υπενθυμίσεις σε κουτάκια όπως το “Workout” και “Mood”, μέχρι προεπισκοπήσεις κάτω από τα εικονίδια των playlist που δίνουν ένα heads-up στα τραγούδια που περιέχονται μέσα.

 

Αναφορικά με την κάτω λωρίδα πλοήγησης, το κουμπί Αναζήτηση έχει εξαφανιστεί και το περιεχόμενο αυτό έχει “αναδιπλωθεί” στην Αναζήτηση. Το κουμπί Ραδιόφωνο έχει επίσης εξαφανιστεί και η λειτουργία δεν υπάρχει πουθενά στα μενού. Υπάρχει τώρα επίσης ένα κουμπί Premium προς τα δεξιά, ζητώντας από τους free χρήστες να αναβαθμιστούν. Το Voice Control, ένα χαρακτηριστικό του Spotify που δοκιμάστηκε νωρίτερα αυτό το μήνα, δεν φαίνεται να περιλαμβάνεται στην ενημερωμένη έκδοση για τώρα.

 

Το Spotify κυκλοφόρησε στις 3 Απριλίου και οι υπηρεσίες του είναι διαθέσιμες σε 61 χώρες με συνολική βάση 159 εκατομμυρίων χρηστών, η οποία περιλαμβάνει free ακροατές που υποστηρίζονται από διαφημίσεις και 70 εκατομμύρια χρήστες από τον Ιανουάριο του 2018. Η εταιρεία προβλέπει 96 εκατομμύρια συνδρομητές και αύξηση των εσόδων κατά 30% στα 6,6 δισ. δολάρια μέχρι το τέλος του έτους.

 

Επίσης, προβλέπεται ότι η εταιρεία θα συνεχίσει να επικεντρώνεται στην αύξηση της συνδρομής των χρηστών, ενώ η καλύτερη χρήση της δωρεάν εμπειρίας (free experience) είναι ζωτικής σημασίας για την προσέλκυση νέων ατόμων στην υπηρεσία.

Facebook Comments