Το Instagram χτίζει το δικό του εργαλείο φορητότητας δεδομένων, το οποίο θα επιτρέπει στους χρήστες να κατεβάζουν ένα αντίγραφο όσων έχουν μοιραστεί ποτέ στην πλατφόρμα, παρόμοια με το πώς κατεβάζει το Facebook τα εργαλεία των πληροφοριών σου (information tool), σύμφωνα με το TechCrunch.

 

Το εργαλείο θα είναι σε θέση να βοηθήσει τους χρήστες του Instagram να παρακολουθήσουν πόσα από τα δεδομένα (data) τους είναι στην πλατφόρμα. Θα βοηθήσει επίσης το Facebook, που είναι ιδιοκτήτης της Instagram, να συμμορφωθεί με τον επικείμενο ευρωπαϊκό κανόνα προστασίας προσωπικών δεδομένων, τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων (GDPR), ο οποίος θα απαιτεί τη μεταφορά όλων των δεδομένων.

 

Επιπλέον, ο κανόνας θα απαιτεί από τις εταιρείες να διαγράφουν δεδομένα κατόπιν αιτήματος του χρήστη. Ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook, Mark Zuckerberg, επιβεβαίωσε στο House Energy and Commerce Committee στο Κογκρέσο ότι η εταιρεία θα συμμορφωθεί με το GDPR στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ, όπου, παρ’όλα αυτά, δεν απαιτείται ακόμα.

Το Instagrma δήλωσε ότι αυτή τη στιγμή δημιουργούν ένα νέο εργαλείο δυνατότητας μεταφοράς δεδομένων. “Θα λάβετε σύντομα ένα αντίγραφο αυτού που έχετε μοιραστεί στο Instagram, συμπεριλαμβανομένων των φωτογραφιών, των βίντεο και των μηνυμάτων σας”.

 

Facebook Comments