Αν έχετε κατεβάσει το τελευταίο update του Google Maps και πατήσετε “έναρξη”ενώ ψάχνετε ένα προορισμό ή μια διαδρομή, στη θέση που υπήρχε το κλασικό βελάκι, θα παρατηρήσετε το Mario (ναι τον γνωστό ήρωα της Nintendo) μέσα στο καρτ του.

Αυτό θα ισχύσει μέχρι και αύριο, ημέρα Σάββατο.

Κι όλα αυτά γιατί ο αγαπημένος Ιταλός ήρωας έχει κι αυτός τη δική του μέρα. Συγκεκριμένα, η «Mario Day» γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 10 Μαρτίου. Αυτό συμβαίνει, επειδή, αν αντικαταστήσεις τα δύο τελευταία γράμματα στο όνομά του με τους αριθμούς «1» και «0», που είναι και οι πλησιέστεροι εμφανισιακά με αυτά, προκύπτει το «Mar10», που μεταφράζεται -αν θες- και σε «March 10th», δηλαδή 10 Μαρτίου.

 

Το Mario Kart είναι από τα πιο σημαντικά πράγματα που έχει συμβεί στην ιστορία του gaming χώρου, καθώς έχει μεγαλώσει κυριολεκτικά τρεις γενιές και συνεχίζει ακάθεκτο. Μπορεί ο κεντρικός χαρακτήρας να είναι αντικειμενικά από τους πιο αργούς παίκτες στα περισσότερα από τα παιχνίδια της σειράς, όμως παραμένει ένα από τα πιο γνωστά και σημαντικά ονόματα στον κόσμο των video games.

 

Στο παρελθόν το Google Maps έχει φιλοξενήσει και άλλους γνωστούς fiction ήρωες, όπως τον Pac-Man και τα διαστημόπλοια του «Star Wars». Για μία μέρα ακόμα, έχετε την επιλογή να βάλετε λίγο… Mario Kart στις μετακινήσεις σας. Αρκεί να κρατάτε το βλέμμα σας στο δρόμο και όχι στο χαριτωμένο εικονίδιο.

 

Αν θέλετε να πλοηγηθείτε λοιπόν με βοηθό τον δημοφιλή χαρακτήρα της Nintendo, δεν έχετε παρά να κατεβάσετε την τελευταία έκδοση του Google Maps στο smartphone σας και να απολαύσετε τη διαδρομή που σας υποδεικνύει ο Mario!

 

Παραδεχτείτε το, δε θα μπορούσατε εύκολα να φανταστείτε ότι θα ερχόταν η μέρα που ο Mario κι εσείς θα περπατούσατε στους ίδιους δρόμους, παρ’ ότι έχετε διανύσει αρκετά χιλιόμετρα οι δυο σας ανά τα χρόνια φυσικά!

 

Facebook Comments