1111.png

Χρόνια πολλά στην καλύτερη πλατφόρμα βίντεο με ένα αφιέρωμα στην εξέλιξή του!

Το YouTube είναι το πιο ενδιαφέρον μέρος στο Internet. Παραπάνω από την τεχνολογική του πλατφόρμα και την ποιότητα λειτουργίας του, όμως, το Youtube προσφέρει άπειρο υλικό και ποικιλία στα βίντεο.

Παραπάνω από 300 ώρες βίντεο “ανεβάζονται” στο YouTube κάθε λεπτό που περνάει. Ούτε οι μισές από αυτές τις ώρες δεν αξίζουν, και κυριολεκτικά κανείς δε θα ζήσει αρκετά για να δει όλο το υπόλοιπο. Και υπάρχουν και δεκάδες θέματα. Βιντεοπαιχνίδια, vlogs, μουσική, σπορ, κ.α.

Για τα 10α του γενέθλια, παρουσιάζουμε τα πρώτα βίντεο του Youtube.

 

  1. Me at the zoo” – 2004

Στις 23 Απριλίου 2005 ανέβηκε το πρώτο βίντεο του YouTube. Ένα απλό βίντεο με τον συνιδρυτή του YouTube, Jawed Kareem, να σχολιάζει τα ζωάκια του κήπου. Ένα ταπεινό ξεκίνημα για το YouTube, το μεγαλύτερο video-hosting site.

 

  1. Justin Timberlake ft. Janet Jackson: Rock your body – 2006

Tο πρώτο viral video, και με το δίκιο του. Όλοι έψαξαν να βρουν το βίντεο, μα κανείς δε μπορούσε να το βρει επειδή δεν υπήρχε ανάλογο site. Φυσικά, είναι απαράδεκτο ότι το πρώτο βίντεο που έτρεξαν όλοι να δουν είναι το γυμνό στήθος μιας celebrity, αλλά τι να κάνει κανείς;

 

  1. Noah takes a photo of himself every day for 6 years – 2006

Σίγουρα θα έχετε δει κάποιο τέτοιο timelapse. Το συγκεκριμένο είναι το πρώτο του είδους και το αυτό με τη μεγαλύτερη θέαση.

 

  1. HOW TO: Be A Bad Bitch | Tyler Oakley – 2010

Ο Tyler Oakley αντιπροσωπεύει τον πρώτο viral YouTuber. Πολύ πριν τον Justin Bieber και τον Psy, ο Tyler έβγαλε ένα βίντεο που έκανε θραύση στο διαδίκτυο, στιγματίζοντας τον ως τον πρώτο vlogger.

 

  1. Nyan Cat 10 hours (original) – 2011

Δε γίνεται να κάνεις λίστα για το YouTube χωρίς να αναφέρεις τη Nyan Cat!

 

  1. Four Horsement: Feature Documentary – 2013

To 2010 το YouTube απέσυρε τους περιορισμούς της χρονικής διάρκειας των βίντεο. Αφού κάποιος είχε ήδη ανεβάσει 10 ώρες με την Nyan Cat, ο Ross Ashcroft βρήκε την ευκαιρία να μοιράσει δωρεάν το βραβευμένο ντοκιμαντέρ του για την παγκόσμια οικονομική κρίση.

 

  1. Abdullah-X: Five Considerations for a Muslim on Syria

Πρέπει να αναφερθεί ο καίριος ρόλος του YouTube στην ανάλυση νέων και ειδήσεων.

 

  1. Comment Update! – 2014

O PewdiePie είναι ο πιο γνωστός YouTuber. Με πάνω από 35 εκατομμύρια (!) subscribers, ο κατά κόσμον Felix Kjellberg κάνει βίντεο στα οποία ο ίδιος παίζει βιντεοπαιχνίδια με -γελοίο σχολιασμό του ιδίου. Πρόσφατα δήλωσε αηδιασμένος από τα σχόλια στα βίντεο του, όμως, και απενεργοποίησε αυτή τη δυνατότητα σε όλα του τα βίντεο. Πράττοντας έτσι, ο PewdiePie θύμισε στο YouTube ότι η πραγματική δύναμή του βρίσκεται στους ανεξάρτητους δημιουργούς και όχι στη φίρμα.

 

  1. Abuse on YouTube – 2014

Η κοινότητα του YouTube είναι πολύ συχνά καυστική και προσβλητική. Το βίντεο τα λέει όλα.

 

  1. The YouTube Interview with President Obama -2015

Μια δεκαετία έχει περάσει από όταν δημιουργήθηκε το YouTube. Η εξέλιξη του site είναι απίστευτη. Πήγαμε από αστεία για ελέφαντες στο στήθος της Janet Jackson και καταλήγουμε σε μια συνέντευξη με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ.

 

Χρόνια πολλά, YouTube!

Facebook Comments