top-10.jpg

Το app store απογείωσε το iPhone, γιατί η συγκεκριμένη υπηρεσία προσφέρει στους χρήστες τη δυνατότητα να κατεβάσουν χιλιάδες εφαρμογές και παιχνίδια, καταβάλλοντας στην πλειονότητα των περιπτώσεων ένα εξευτελιστικά μικρό χρηματικό αντίτιμο.

Για τους πορωμένους με τα παιχνίδια ετοιμάσαμε μια λίστα με τα καλύτερα παιχνίδα για το iPhone, που τα περισσότερα συναγωνίζονται σε επιδόσεις και εθισμό videogames φορητών παιχνιδομηχανών. Να σημειώσουμε πως τα παρακάτω παιχνίδια είναι εντελώς δωρεάν!

10. MazeFinger

Είναι ένα παιχνίδι παζλ όπου χρησιμοποιήτε το δάχτυλό σας για να μετακινηθείτε μέσα σε λαβύρινθους. Το gameplay του είναι ταχύτατο και σας προκαλεί να κάνετε σε κάθε λαβύρινθο νέο ρεκόρ.Το παιχνίδι περιλαμβάνει υψηλής ανάλυσης γραφικά – πολύ καλό ήχο και 200 επίπεδα με πάνω από 1000 μοναδικούς λαβύρινθους.

 

 

9. StarDunk


Eίναι ένα Multiplayer Online παιχνίδι μπάσκετ, το οποίο προσφέρει συμβατότητα με το Gamecenter και σας δίνει την δυνατότητα να παίξετε εναντίον πολλών εκατοντάδων on line παικτών.

 

 

8. iJewels


Έχετε μόλις 75 δευτερόλεπτα για να κάνετε όσο το δυνατόν καλύτερο σκορ. Το iJewels κατά τα άλλα είναι ένα κλασσικό match 3 puzzle, με τέλεια απόκριση στο χειρισμό ελέω touch screen και μινιμαλιστικά γραφικά που δεν αποσπούν παράλληλα και την προσοχή σας. Δεν έχει να ζηλέψει τίποτε από το Bejeweled 2 και δεν υπάρχει κανένας λόγος να απουσιάζει από την συλλογή οποιουδήποτε.

7. Balliland

Το Balliland είναι ένα παιχνίδι που όπως φαίνεται και στο όνομα του έχει να κάνει σχέση με μπάλες. Στο παιχνίδι αυτό το ζητούμενο είναι να φέρετε τις μπάλες σε μία ευθεία. Το πρόβλημα είναι πως κινούνται μόνο αριστερά, δεξιά, πάνω, κάτω αλλά άμα δεν υπάρχει κάτι να τις σταματήσει όπως μία άλλη μπάλα ή κάποιος βράχος/κιβώτιο θα βγουν εκτός τερραίν και θα επανέλθουν στην αρχική τους θέση. Kαθώς το παιχνίδι προχωράει επιστρατεύονται βράχοι, τροχοί και άλλα πράγματα ώστε να κρατήσουν το παίκτη σε αγωνία και να του στύψουν το μυαλό. Υπάρχει και επιλογή για βοήθεια ώστε να δώσει στον παίκτη κάποια hints ώστε να συνεχίσει αλλά είναι περιορισμένα οπότε χρησιμοποιείστε τα με προσοχή!

6. Drop Ship

Eίναι ένα shooter της παλαιάς σχολής με εντυπωσιακά vector γραφικά (για τα δεδομένα του format). Το gameplay θυμίζει πολύ το κλασσικό Defender, με την διαφορά ότι έχει μεταφερθεί στις τρείς διαστάσεις. Στα ενδότερα κάθε επιπέδου βρίσκεται ένα πακέτο με προμήθειες, το οποίο πρέπει να ανακτηθεί από το σκάφος που χειριζόμαστε. Στο ενδιάμεσο αναχαιτίζουμε τα εχθρικά σκάφη και διασώζουμε μέλη του πληρώματος μας που βρίσκονται διάσπαρτα στην πίστα. Τα πρώτα levels που έχουν τον ρόλο του tutorial και είναι εύκολα, τα διαδέχονται δαιδαλώδεις διαδρομές και περισσότεροι εχθροί που θα σας δυσκολέψουν αρκετά.

 

5. High Noon

Διασκεδαστικό παιχνίδι και προπάντων δωρεάν, με μουσική βγαλμένη από spaggeti western θα σας φάει αρκετές ώρες…Κερδίζετε μονομαχίες- κερδίζετε λεφτά, αναβαθμίζετε το οπλοστασιο σας και αγοραζετε διαφορα αντικείμενά για τον χαρακτηρα σας. Το iphone είναι το όπλο σας, χρησιμοποιώντας το γυροσκόπιο για να σημαδεύετε και να ξαναγεμίζετε το όπλο,μονομαχείτε online με άτομα από όλο τον κόσμο. Σε όποιον αρέσουν τα western και οι μονομαχίες, θα του αρέσει και το High Noon.

 

 

4. Run Like Hell


Για όσους δεν γνωρίζουν, τα runner games είναι απλουστευμένα 2D platforms με αυτόματο scrolling μιας κατεύθυνσης (κοινώς, κινούμαστε μόνο προς τα εμπρός). Το Run Like Hell! λοιπόν προσφέρει επτά διαφορετικά environment για να τρέξετε ενώ είναι από τα ελάχιστα runner που έχει και story mode. Αν και το παιχνίδι δεν έχει περιορισμούς, για να ξεκλειδώσετε το story mode και όλες τις περιοχές θα πρέπει πραγματικά να… κάψετε σόλες.

3. Gun Bros


το Gun Bros έχει πλήρως τρισδιάστατα γραφικά φουτουριστικού ύφους, δυνατότητες για online co-op, leveling, καθώς και αναβαθμίσεις εξοπλισμού και όπλων με χρήση in-game (ή όχι) χρημάτων. Οι πίστες του παιχνιδιού εξελίσσονται με την διαδοχή επιδρομών (waves) αυξανόμενης δυσκολίας, και όσο προχωράτε όλο και πιο πολυπληθείς γίνονται οι ορδές εχθρών, που κυριολεκτικά κατακλύζουν την μικρή οθόνη του iPhone.

 

 

2. Undercroft


Το Undercroft πραγματικά έχει βρει την χρυσή τομή, κατορθώνοντας να είναι προσιτό σε αρχάριους χρήστες χωρίς παράλληλα να στερείται βάθους. Υπάρχει μια τετραμελή ομάδα, με κάθε μέλος της να ανήκει σε μία από τις πέντε διαθέσιμες κλάσεις (Warrior, Mage, Priest, Summoner, Assassin) και την καθεμία να διαθέτει την δική της λίστα από spells και δυνατότητες. Σε μια προσπάθεια να απλοποιήσουν τα πράγματα οι developers, δεν κατακλύζουν με περιττά στατιστικά και αριθμούς τους παίκτες: ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι κάθε χαρακτήρας διαθέτει μόλις τρία attributes (strength, dexterity και stamina).

 

 

1. Pocket Frogs


Είναι το κορυφαίο παιχνίδι του app store. Δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος σκοπός που πρέπει να φέρουμε εις πέρας, απλά ζευγαρώνουμε διαφορετικά είδη βατράχων ώστε να ανακαλύψουμε καινούργιους συνδυασμούς. Κάθε βάτραχος αποτελείται από ένα πρωτεύον και έναν δευτερεύον χρώμα: υπάρχουν 23 βασικά και 16 πρόσθετα χρώματα, το σύνολο δηλαδή 368 διαφορετικοί συνδυασμοί για κάθε είδος. Σταδιακά (και μετά από πολλές, πολλές ώρες παιχνιδιού) ξεκλειδώνουμε 41 διαφορετικά είδη, με απλά μαθηματικά δηλαδή έχουμε τον εξωφρενικό αριθμό των 15.088 ξεχωριστών βατράχων. Εκτός από το ζευγάρωμα, μπορούμε να διοργανώσουμε αγώνες δρόμου μεταξύ τους, να παίξουμε ένα απλό puzzle game ή να ταΐσουμε μύγες κάποιον από αυτούς στην λίμνη, διαδικασία που είναι απαραίτητη για την ενηλικίωση και επομένως και την αναπαραγωγή του.

 

Facebook Comments