Η Apple έφτιαξε εφαρμογές προστασίας και ασφάλειας της ιδιωτικότητας στα iPhones και στα iPads από προεπιλογή.

Το πρωτόκολλό του iMessage, για παράδειγμα, χρησιμοποιεί εξ’ ολοκλήρου κρυπτογράφηση κατά την αποστολή μηνυμάτων σε άλλες συσκευές της Apple. Το ίδιο ισχύει και στο iOS 11, την πιο πρόσφατη έκδοση του κινητού λειτουργικού συστήματος της Apple.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να προστατεύσετε το προσωπικό σας απόρρητο στο iOS 11 με τις ρυθμίσεις της Apple, αλλά υπάρχουν επίσης πολλές εφαρμογές τρίτων που μπορούν να σας βοηθήσουν να ελέγξετε τα δεδομένα σας. Εδώ είναι μερικές από τις καλύτερες εφαρμογές ασφαλείας για iPhone που μπορούν να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε τις πληροφορίες σας ασφαλείς.

 

Onion Browser

Από τους δημιουργούς του Tor, η εν λόγω εφαρμογή περιήγησης iOS επιτρέπει ασφαλή περιήγηση μέσω του iPhone ή του iPad σας. Η εφαρμογή προέρχεται από τον προγραμματιστή Mike Tigas, είναι ανοιχτού κώδικα και επιτρέπει πρόσβαση σε ιστότοπους .onion. Επίσης, αποκλείει αυτόματα scripts, δεν αποθηκεύει cookies και καρτέλες, ενώ προσφέρει μεγάλη γκάμα προτιμήσεων των χρηστών.

 

1Password

Ένας τρόπος για να διασφαλίσετε ότι χρησιμοποιείτε ασφαλείς κωδικούς πρόσβασης είναι να χρησιμοποιήσετε έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης. Το LastPass θυμάται όλους τους κωδικούς πρόσβασης και τις προσωπικές πληροφορίες που θέλετε να κρατήσετε για τον εαυτό σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή για να δημιουργήσετε ισχυρούς και μοναδικούς κωδικούς πρόσβασης. Η εφαρμογή κρατά τα πάντα ασφαλή χρησιμοποιώντας κρυπτογράφηση AES 256-bit.

 

 

NordVPN


Από την ομάδα πίσω από το εικονικό ιδιωτικό δίκτυο, το NordVPN είναι μια εφαρμογή iOS, η οποία επαναπροσανατολίζει και κρυπτογραφεί όλη την επισκεψιμότητα στο
διαδίκτυο, καθιστώντας τη σύνδεση ιδιωτική και ασφαλή, ενώ χρησιμοποιεί ένα από τα κορυφαία πρωτόκολλα ασφάλειας γραμμής.

 

Signal

Η Signal είναι μια κρυπτογραφημένη εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων και φωνητικής κλήσης που παρέχει εξ ‘ολοκλήρου αποκρυπτογράφηση για να εξασφαλίσει όλες τις επικοινωνίες. Μπορεί επίσης να επαληθεύσει την ταυτότητα ενός ατόμου με το οποίο στέλνετε μηνύματα και την ακεραιότητα του καναλιού που χρησιμοποιεί.

 

Wire

Εάν θέλετε να είστε πραγματικά ασφαλείς, η εφαρμογή Wire για μηνύματα ανακηρύχθηκε πρόσφατα ως ο ασφαλέστερος άμεσος messenger από το πανεπιστήμιο Linz της Αυστρίας. Προσφέρει κρυπτογραφημένη ζωντανή κλήση ήχου και εικόνας και σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε διαφορετικά πλήκτρα για κάθε συσκευή, με το καλώδιο να στέλνει ένα μοναδικό keycode για κάθε διαφορετική σύνδεση (login) για να διατηρεί την ασφάλεια.

 

Keeply

 

Η Keeply διατηρεί τα προσωπικά στιγμιότυπα και τα δεδομένα του χρήστη, όπως τα pin, τις πιστωτικές κάρτες και τις σημειώσεις τηλεφώνου. Παρέχει μια λειτουργία, τη Fake Pin, έναν εναλλακτικό κωδικό πρόσβασης που ο χρήστης μπορεί να δώσει στην οικογένειά του ή στους φίλους του έτσι όταν μπαίνουν στην εφαρμογή, να μη φαίνεται απολύτως τίποτα.

 

Lock It Up!


Η Lock It Up επιτρέπει στους χρήστες να κλειδώνουν έναν υπολογιστή ή ένα Mac από οπουδήποτε χρησιμοποιώντας iPhone. Είναι βασισμένο σε cloud, επομένως δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείτε στο ίδιο δίκτυο Wi-Fi για να λειτουργήσει. Η εφαρμογή “τρέχει” από πίσω, αλλά υπόσχεται να μην καταναλώνει μεγάλο CPU.

 

Knock 2.0


Ομοίως με το Lock It Up!, οι ιδιοκτήτες πρέπει απλά να αγγίξουν δύο φορές στο iPhone για να κλειδώσουν ένα Mac, ακόμα κι αν βρίσκεται στην τσέπη τους. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το Knock 2.0 στο Apple Watch: αφού παρέχεται δακτυλικό αποτύπωμα, οι χρήστες μπορούν να κλειδώνουν ή να ξεκλειδώνουν το Mac τους με ένα μόνο άγγιγμα (tap).

 

Mynigma

Το Mynigma είναι μια εφαρμογή ασφαλείας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που παρέχει αυτόματη κρυπτογράφηση από άκρη σε άκρη απευθείας στη συσκευή σας, όχι στο cloud. Επιτρέπει στους χρήστες να διαχειρίζονται εύκολα τα keys, ενώ μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε διαφορετικές συσκευές.

Facebook Comments