5fca7b6e65c02825a0f6a7a99b302684_xl.jpg

Η μηχανή γραφικών που προτιμάται από indie games θα υποστηριχθεί στη νέα κονσόλα της Sony.

Ευχάριστα τα νέα για τους ανεξάρτητους developers, καθώς όπως ανακοινώθηκε η Unity θα συνεργαστεί με την Sony ώστε η game engine της να υποστηριχθεί στο PlayStation 4, το PS Vita και την πλατφόρμα PlayStation Mobile.

Πρόκειται για άλλη μια μεγάλη στρατηγική κίνηση της Sony, η οποία έπειτα από την συμφωνία της με την Gaikai (για υπηρεσίες cloud gaming στο PlayStation 4) θα μπορέσει να δώσε βήμα σε πολλούς νέους developers. Η Unity είναι μια ελαφριά και προσιτή σε νέους προγραμματιστές μηχανή γραφικών, με την οποία υλοποιούνται games με πολύ μεγαλύτερη ευκολία. Η σειρά Temple Run (σε smartphones) και το Escape Plan του PS Vita είναι δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα.

Τα απαραίτητα εργαλεία που θα χρησιμοποιήσουν οι προγραμματιστές θα κυκλοφορήσουν προς τα τέλη της χρονιάς, συνεπώς θα είναι δύσκολο να δούμε games με την Unity από το λανσάρισμα του PlayStation 4 (σ.σ. το οποίο αναμένεται στα τέλη του 2013 σε Ιαπωνία και Αμερική, αλλά η Ευρώπη δεν είναι βέβαιο ότι θα προλάβει το έτος). Παρόλα αυτά θα υπάρξει μια beta έκδοση της Unity -πιθανόν φέτος- για όσους από εσάς έχουν γνώσεις προγραμματισμού και θέλουν να την τεστάρουν.

Παρόμοια συνεργασία έχει πραγματοποιηθεί μεταξύ της Unity και του Wii U, συνεπώς δεν τίθεται θέμα αποκλειστικότητας. Όταν θα ανακοινωθεί το νέο Xbox από την Microsoft (πιθανόν ανάμεσα σε Απρίλιο και Ιούνιο) τότε ίσως δούμε την Unity να υπογράφει άλλη μία μεγάλη συμφωνία. Οι κινήσεις αυτές αντιλαμβάνεστε ότι ενισχύουν ακόμη περισσότερο τους ανεξάρτητους προγραμματιστές, δίνοντάς τους δίοδο προς το console development.

Πηγή: www.gameworld.gr

Διαβάστε περισσότερα

Πως να μετατρέψετε το iPhone σε δορυφορικό τηλέφωνο!(video)

 

Facebook Comments