2a462079fc6229b30da31ea750541538_xl.jpg

Η ημέρα κυκλοφορίας του Total War: Rome II πλησιάζει και έτσι το ελληνικό community των fans της σειράς Total War συγκέντρωσε συνοπτικά όλα τα χαρακτηριστικά του επερχόμενου Real-time Strategy. Εμείς τα καταγράψαμε και σας τα παρουσιάζουμε.

Διαβάστε επίσης:

Οι καλύτερες φάρσες του Remi Galliard σε ένα μόνο βίντεο!

Όλα τα χαρακτηριστικά του campaign map

– Κάθε γύρος θα είναι ένα έτος
– 117 διαφορετικοί λαοί-κράτη
– Το Rome II θα ξεκινάει περίπου το 316 π.Χ. και θα έχει διάρκεια 300 γύρων
– Οι περιοχές που θα συγκροτούν μια επαρχία θα είναι πλέον ομαδοποιημένες. Καθεμία θα έχει ένα κέντρο διοίκησης, στο οποίο όλες οι γύρω περιοχές θα δίνουν αναφορά. Ο στόχος είναι να μειωθεί η λεπτομερής διαχείριση της γύρω περιοχής, πράγμα χρήσιμο για αχανείς αυτοκρατορίες.
– Όσον αφορά τη διπλωματία, θα μπορείτε να ζητήσετε πλέον από ένα σύμμαχο να επιτεθεί σε συγκεκριμένη πόλη και σε συγκεκριμένο χρόνο (για καλύτερο συγχρονισμό).
– Κατά την μετακίνηση στρατευμάτων σε θαλάσσια περιοχή, δε θα χρειάζεται πλέον να τα φορτώνετε σε ξεχωριστό στόλο. Θα μπαίνουν αυτόματα σε μεταγωγικά πλοία. Αλλά θα εξακολουθείτε να χρειάζεστε πολεμικό στόλο για την προστασία τους.
– Οι λαοί στο παιχνίδι είναι καλύτερα αποσαφηνισμένοι με μπόνους έναρξης και χαρακτηριστικών. Για παράδειγμα, οι βάρβαροι όπως οι Γαλάτες θα έχουν παρόμοια γνωρίσματα. Όσον αφορά το θέμα των βαρβάρων, αυτό θα περιλαμβάνει ευαρέσκεια +2 σε όλες τις πόλεις με οποιοδήποτε λαό κι αν μάχονται.
– Οι ναυτικές μάχες πλέον γίνονται σε συγκεκριμένες θαλάσσιες περιοχές – ζώνες κι όχι απλά σε μια απέραντη θάλασσα.
– Οι ναυτικές επιχειρήσεις θα περιλαμβάνουν εμβολισμούς και επιβιβάσεις σε εχθρικά πλοία.
– Οι ναυτικές δυνάμεις θα είναι σε θέση να ελέγχουν θαλάσσιες περιοχές και μόνο βίαια θα μπορεί κάποιος να τις απομακρύνει
– Το σύστημα της εποχικής εναλλαγής εξακολουθεί να ρυθμίζεται ώστε να συνάδει με το τρόπο του παιχνιδιού, 1 γύρος = 1 έτος
– Θα μπορείτε να θέσετε τις ναυτικές δυνάμεις σε διάφορες λειτουργίες όπως επιβίβαση στρατευμάτων ή σε λειτουργία επιδρομών
– Οι χαρακτήρες έχουν περισσότερους πόντους κίνησης στο χάρτη από τους στρατούς. Όπως για παράδειγμα ο Σκιπίωνας ο Αφρικανός που παρέδωσε τη διοίκηση στην Ισπανία και αργότερα στη Σικελία εκπαίδευσε μέσα σε λίγους μήνες νέο στρατό για την εισβολή στην Αφρική. Σε όρους παιχνιδιού δηλαδή επιβιβάστηκε σ' ένα πλοίο και έπλευσε για τη Σικελία μέσα σε ένα γύρο/έτος.
– Οι στρατοί θα μπορούν να διασχίζουν ποταμούς χωρίς να κτίζουν βάρκες ή γέφυρες
– Η χρονική φθορά/εξάντληση των στρατευμάτων δεν θα είναι πολύ διαφορετική απ' όσο ήταν σε προηγούμενους TW τίτλους. Θα υπάρχουν βέβαια διαφορές (όπως οι τύποι φθοράς), αλλά στους περισσότερους θα φαίνεται οικείο.
– Ο χάρτης θα πηγαίνει πιο ανατολικά σε σχέση με το αρχικό Rome: Total War
– Οι στρατοί γίνονται εκτός πόλεως, και η στρατολόγηση γίνεται από τον στρατηγό του στρατού. Δεν στρατολογούνται ως μονάδα στις πόλεις
– Οι στρατοί έχουν το δικό τους δέντρο ικανοτήτων, με δυνατότητα βελτίωσης αυτών μέσα από κερδισμένες μάχες
– Οι στρατοί θα έχουν τουλάχιστον τρεις πιθανές θέσεις/λειτουργίες που θα μπορείτε να επιλέξετε κατά τη διάρκεια ενός γύρου. Αυτές οι θέσεις είναι… η κανονική, η θέση ενέδρας (κρυμμένος από το βλέμμα του εχθρού) εξαναγκασμένη προέλαση (γρηγορότερη κίνηση, αλλά εάν δεχθούν αιφνιδιαστική επίθεση, θα πάσχουν από μειωμένη μαχητική ικανότητα) και η αμυντική θέση (οχυρό ή πάσσαλοι για άμυνα).
– Οι μισθοφόροι θα κάνουν την επιστροφή τους
– Κάθε στρατηγός θα συνδέεται και με ένα "κόμμα" μέσα στο κάθε κράτος, όπως ήταν οι μεγάλες ρωμαϊκές ή καρχηδονιακές δυναστείες ή οι βασιλικοί οίκοι ενός ανατολικού βασιλείου και οι εχθροί τους στην αυλή. Όσο αυτοί οι χαρακτήρες ενεργούν πάνω στο χάρτη εκστρατείας ή παραιτηθούν με σκοπό να γυρίσουν στην πατρίδα τους για τα επόμενα σχέδιά τους, συμβάλλουν στην συνολική επιρροή που θα έχει το "κόμμα" τους στο κράτος με αντίκτυπο από τη μια γενιά στην άλλη.
– Η στρατιωτική παράδοση για κάθε στρατιά και στόλο καθιερώνεται χρονικά και παρατείνεται πέρα από τη διάρκεια ζωής οποιουδήποτε προσώπου ή μονάδος. Η κληρονομιά παραδίδεται από γενιά σε γενιά από αυτούς που πάλεψαν και πέθαναν για το καλό του λαού τους. Αυτή η διαδικασία θα είναι πιο αργή από εκείνη των χαρακτήρων που μπορεί να κερδίζουν αξιώματα/βαθμούς, αλλά θα μπορεί να εκτείνεται καθ' όλη την διάρκεια του παιχνιδιού στο χάρτη: ακόμα κι αν μια στρατιωτική δύναμη διαλυθεί ή καταστραφεί εντελώς, θα μπορεί να συσταθεί εκ νέου και το παρελθόν της ιστορία της και οι παραδόσεις της όμως θα μένουν άθικτα.
– Οι δυνάμεις μπορούν αποτελεσματικά να τεθούν σε μάχιμη κατάσταση αλλά μπορούν επίσης να διαταχθούν και να αλλάξουν σε θέσεις "εξαναγκασμένης προέλασης" (για τα στρατεύματα) ή σε "διπλή ταχύτητα" (για τους στόλους). Η κίνησή τους έχει αυξηθεί σε τεράστιο βαθμό, επιτρέποντάς τους να συγκεντρωθούν από μακριά μέσα στα πλαίσια μιας προετοιμασίας για εισβολή ή για να στηρίξουν απειλούμενα εδάφη, παρά το κόστος των επιθετικών και αμυντικών δυνατοτήτων τους.

Πηγή:www.gameworld.gr

Jobs:Δείτε σκηνές από τα γυρίσματα της ταινίας(video)

 

Δείξε μου το κινητό σου να σου πω ποιος είσαι!

Facebook Comments