b6e5558ed898e5cd508f838505d55ec5_m.jpg

Η Sony σε συνεργασία της με την Shanghai Oriental Group Co Ltd θα ξεκινήσει την πώληση των PlayStation κονσολών στην Κίνα, 14 χρόνια μετά την άρση απαγόρευσης της πώλησης κονσολών στην χώρα. Σύμφωνα με το BusinessWeek, η Sony θα προχωρήσει στον σχηματισμό 2 επιχειρήσεων με την Κινεζική εταιρία με σκοπό να ξεκινήσουν να φτιάχνουν και να πωλούν κονσόλες. Η Sony θα έχει στην πρώτη επιχείρηση το 70% των μετοχών ενώ στην δεύτερη το 49%.

Ακόμα βέβαια δεν γνωρίζουμε αν η κονσόλα που θα κυκλοφορήσει στην Κίνα θα είναι το PlayStation 4 καθώς δεν υπάρχει καμία επίσημη πληροφορία. Η ανακοίνωση αυτή ακολουθεί και τα πρόσφατα γεγονότα, όταν η Microsoft ανέφερε ότι είναι έτοιμη να ελευθερώσει στις αγορές της Κίνας το Xbox One. Κάτι που επίσης αξίζει να αναφέρουμε είναι πως από το 2000 η Κίνα απαγόρευσε τις κονσόλες με φόβο την αρνητική επίδραση στην πνευματική και φυσική κατάσταση των παιδιών.

Διαβάστε επίσης:

Top10: Τα χειρότερα xειριστήρια που έχουν κυκλoφορήσει ποτέ για κονσόλα! (Video)

Όμως είναι αδιαμφισβήτητο πως η Κίνα έχει από τις μεγαλύτερες αγορές όσον αφορά τα video games και είναι σημαντικό και για τις δυο εταιρίες (Sony, Microsoft) να επεκταθούν σε αυτές όσο το γρηγορότερο δυνατόν. Τέλος το γεγονός ότι θα εισχωρήσουν οι κονσόλες αυτές στην Κίνα δεν σημαίνει ότι η κυβέρνηση δεν έχει πάρει και τα απαραίτητα μέτρα «λογοκρισίας» για τα games.

Πηγή: www.gameworld.gr

Aμερικανοί φοιτητές δημιούργησαν εφαρμογή που τρέχει iOS apps σε Android! (Vid)

 

6 Degrees of Separation: Το πείραμα στα social media που εξηγεί την θεωρία! (Vid)

Facebook Comments