d3a05215f04fef439af1b6b1f479c6c4_xl.jpg

Πολλές είναι οι έρευνες που έχουν γίνει πάνω στα games και απ' ότι φαίνεται δεν σταματούν ποτέ. Παλαιότερα είχε αποδειχθεί ότι οι χειρούργοι που παίζουν Wii έχουν καλύτερες επιδόσεις ή ότι με λίγες ώρες gaming την ημέρα μειώνετε τις πιθανότητες να εμφανίσετε μελλοντικά τη νόσο του Αλτσχάιμερ. Τώρα μια καινούρια πανεπιστημιακή έρευνα μας λέει ότι τα First-Person Shooters βοηθούν την μνήμη κατά πολύ.

Στο Πανεπιστήμιο Leiden της Ολλανδίας, η καθηγήτρια Lorenza Colzato ξεκίνησε μια έρευνα όπου μάζεψε εθελοντές και τους χώρισε σε δύο ομάδες. Στην μία ομάδα ήταν όλοι gamers και στην άλλη άτομα άτομα που δεν έπαιζαν games. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η ομάδα με τους gamers ολοκλήρωσε το τεστ μνήμης πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά από ότι η άλλη ομάδα!

Η Colzato εξήγησε ότι τα First-Person Shooters αναγκάζουν τους παίκτες να υιοθετήσουν έναν τρόπο σκέψης στον οποίο θα πρέπει να συνδυάσουν γρήγορα τα οπτικά και ακουστικά ερεθίσματα που δέχονται. Η μνήμη του κάθε ατόμου που ερεύνησε η καθηγήτρια είναι η προσωρινή και όχι η μακράς διάρκειας. Δηλαδή οι FPS gamers έχουν καλύτερη προσωρινή μνήμη όσον αφορά στις στιγμιαίες αντιδράσεις και όχι μακροχρόνια μνήμη με την οποία θυμόμαστε γεγονότα για πολλά χρόνια.

Πηγή:www.gameworld.gr

Διαβάστε περισσότερα

 

 

Ddos επιθέσεις: Δείτε τι συμβαίνει κατά την διάρκεια τους!(video)

 

Facebook Comments