pes_2013_ronaldo2_t.jpg

Οι πρώτες πληροφορίες για το Pro Evolution Soccer 2013!

Όπως είχε υποσχεθεί την προηγούμενη εβδομάδα μέσω της teaser trailer, η Konami έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το πρώτο βίντεο που μας δείχνει τα βασικά χαρακτηριστικά του Pro Evolution Soccer 2013. Στο παρακάτω τρέιλερ, διάρκειας ενός λεπτού (κατά πολύ λιγότερο αν αφαιρέσουμε τα λογότυπα) μπορείτε να δείτε τον Cristiano Ronaldo να κάνει τα "μαγικά" του εντός αγωνιστικού χώρου και τις νέες πληροφορίες του PES 2013 να εμφανίζονται στην οθόνη. Η Ιαπωνική εταιρεία υποσχέθηκε ότι πραγματοποιεί αλλαγές σε βάθος, με βάση το feedback σας, το οποίο παραδέχθηκε ότι είχε να κάνει κυρίως με τον έλεγχο και τα animations των τερματοφυλάκων. Από τα υπόλοιπα παράπονα ξεχώρισαν η ηχητική των γηπέδων και γενικά η ισορροπία στο gameplay. Ας δούμε όμως πιο αναλυτικά τους βασικούς τομείς στους οποίους θα αναβαθμιστεί το φετινό Pro.
 

1. PES FullControl (PES FC)

Με το PES FullControl θα έχετε ακόμη μεγαλύτερο έλεγχο στους παίκτες και την μπάλα. Στην engine θα εισαχθεί πλήρης ελευθερία ελέγχου του παίκτη (το λεγόμενο Total Freedom of Control ή FC), χωρίς να διευκρινιστεί το αν θα υπάρχει μεγαλύτερη ευελιξία στις κινήσεις του. Όσον αφορά τα κοντρόλ, ένα βασικό πρόβλημα του PES 2012, αυτά έχουν βελτιωθεί με το Dynamic First Touch. Θα υπάρχουν πιο ρεαλιστικοί τρόποι υποδοχής της μπάλας, ενώ με το R2 θα μπορείτε να "κοκαλώσετε" την μπάλα με το που θα την δεχθείτε ή να προτιμήσετε την αναπήδηση της μπάλας κατά το κοντρόλ ώστε να προσπεράσετε έναν αμυντικό.

Στα σουτ και τις πάσες θα υπάρχει προαιρετικά πλήρης χειροκίνητος έλεγχος, χωρίς κανένα υποβοήθημα, κάτι που θα απαιτήσει μεγάλη ακρίβεια στην κατεύθυνση του αριστερού αναλογικού stick. Στις ντρίπλες θα έχουμε…καθυστέρηση στις κινήσεις των παικτών (!) καθώς η Konami θεώρησε ότι ήταν πιο γρήγορες από τις πραγματικές. Την ώρα που κάνετε κάποιο κόλπο, θα μπορείτε με το R2 να προσθέσετε διάφορα στυλ ελέγχου της μπάλας και της ντρίπλας. Για παράδειγμα, την ώρα που κινείστε σε έναν κύκλο 360 μοιρών θα μπορείτε να μεταβάλετε την ταχύτητα της ντρίπλας σας, ενώ θα προστεθεί το πέρασμα της μπάλας κάτω απ' τα πόδια του αντιπάλου ή το κράτημά της, βάζοντας το σώμα σας ως ασπίδα. Στον χειροκίνητο έλεγχο της πάσας θα έχουμε τα 1-2, με τον δεύτερο παίκτη να κινείται σε οποιαδήποτε κατεύθυνση με τον δεξιό αναλογικό μοχλό. Όσο για την άμυνα, με το R2+X θα καθυστερείτε την επίθεση και με διπλό πάτημα του Χ θα επιχειρείτε να κερδίσετε την μπάλα. Όσον αφορά στις πάσες των τερματοφυλάκων, θα υπάρχει μεγαλύτερη ακρίβεια στα βολέ.

2. Player ID
Το Player ID επικεντρώνεται στα ατομικά στοιχεία και τις κινήσεις κάθε παίκτη, ανάλογα με τα στατιστικά του. Κάθε παίκτης στο PES 2013 θα είναι μοναδικός όσον αφορά στις κινήσεις του, κάτι που θα φανεί περισσότερο στους ποδοσφαιριστές παγκόσμιας κλάσης. Οι ειδικές αντιδράσεις τους στην κίνηση, το τρέξιμο, τον έλεγχο της μπάλας, το σουτ και βέβαια τον πανηγυρισμό, θα αντικατοπτρίζονται στον αγωνιστικό χώρο.
 

Η σημαντικότερη αλλαγή που υπόσχεται η Konami είναι η ριζική ανανέωση των τερματοφυλάκων, των οποίων τα animations θα είναι τώρα ρεαλιστικά. Οι developers δουλεύουν σε όλες τις κινήσεις των πορτιέρο, από τα μπλοκαρίσματα, μέχρι και τις εκτινάξεις. 

3. ProActive A.I.

Η ProActive A.I. συνδυάζει τον έλεγχο με τον ρεαλισμό. Όσοι έχετε γρήγορα αντανακλαστικά όταν παίζετε Pro και εκμεταλλεύεστε τους κενούς χώρους θα έχετε κι ένα σαφές πλεονέκτημα. Αντίστοιχο σύστημα στο gameplay έχουμε δει εδώ και χρόνια στο Fifa. Αυτή τη φορά λοιπόν, η Konami ευελπιστεί να ξεφύγει από το arcade style που επέβαλε μακρινές μπαλιές και ποδόσφαιρο…αλάνας. Η ταχύτητα και η ισορροπία των παικτών έχουν μεταβληθεί απ' τους developers, ελπίζουμε φυσικά προς το καλύτερο. Στις τακτικές, θα υπάρχει καλύτερη συνεργασία των αμυντικών και των επιθετικών γραμμών, ώστε να μπορείτε να εκτελέσετε γρήγορες αντεπιθέσεις.

Η Konami συνεργάζεται αυτούς τους μήνες με επαγγελματίες τερματοφύλακες κι υπόσχεται πολύ πιο ρεαλιστική A.I. Οι αντιδράσεις των γκολκίπερ στο PES 2013 θα βελτιωθούν σημαντικά, καθώς σε κάθε περίσταση θα μπλοκάρουν ή θα διώχνουν την μπάλα με ασφάλεια. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να αναμένουμε στην νέα έκδοση να μην γίνουν τα τραγικά λάθη που είδαμε πέρυσι και που συνεχίζουν να υφίστανται μέχρι και σήμερα στο τελευταίο patch.
 

4. Συνδεσιμότητα και Ατμόσφαιρα
Στον τομέα της συνδεσιμότητας, η εφαρμογή myPES για το Facebook θα επεκταθεί, ενώ στην ατμόσφαιρα έχουν βελτιωθεί σημαντικά τα audio effects απ' το κοινό, ώστε να συγχρονίζονται καλύτερα με την κυρίως δράση. Καμία αναφορά δεν έγινε ωστόσο στον σχολιασμό, ο οποίος στερείται πολλών γραμμών κειμένου αλλά και εκφράσεων που χρησιμοποιούν σήμερα οι επαγγελματίες εκφωνητές και που απουσιάζουν απ' τον τίτλο της Konami.

Κυκλοφορία
Για το Pro Evolution Soccer 2013 δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη τα format στα οποία θα κυκλοφορήσει. Το αναμένουμε μέσα στο φθινόπωρο. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το επίσημο site και την επίσημη σελίδα στο Facebook.

 

Facebook Comments