232ae4e2449c368a219be40966c385cd_xl.jpg

Η Sony διευκρινίζει ακριβώς τι θα ισχύσει για τα μεταχειρισμένα! Χωρίς always online. Χρέωση στο online multiplayer.

Η Sony πήρε τρεις σημαντικές αποφάσεις που αφορούν το μέλλον της νέας της κονσόλας, του PlayStation 4, για την press conference του οποίου σας ενημερώσαμε πριν από λίγη ώρα.

Καταρχήν η πρώτη και κύρια απόφαση έχει να κάνει με τη χρέωση των μεταχειρισμένων. Πρόθεση της Sony είναι να μη χρεώσει ποτέ τα μεταχειρισμένα games, ώστε να μπορείτε να δανείζεστε παιχνίδια από άλλους ή να τα πουλάτε ελεύερα. Για τον λόγο αυτό κυκλοφόρησε και το παρακάτω χιουμοριστικό τρέιλερ που έγινε viral από τις πρώτες κιόλας ώρες!

Σε συνέντευξή του στο GameTrailers, ο Jack Tretton, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Sony Computer Entertainment of America, δήλωσε ότι: "Οι publishers θα αποφασίσουν για το αν θα χρεώσουν τα μεταχειρισμένα. Εμείς δεν θα το κάνουμε στα δικά μας games αλλά θα δημιουργήσουμε απλά την πλατφόρμα".

Το PlayStation 4 δεν θα χρειάζεται να συνδεθεί online
Η δεύτερη κίνηση της Sony είναι ότι δε θα χρειάζεται καμία online επαλήθευση στην κονσόλα σας ή στα games της. Με απλά λόγια ξεχάστε το always online που θα είναι απαραίτητο για τη λειτουργία του Xbox One (έστω μία φορά ανά 24 ώρες).

Τέλος, δεν ξέρουμε πόσοι από εσάς περιμένατε αυτή την απόφαση, αλλά σίγουρα το ότι η Sony ανέφερε την αναγκαστική χρέωση του online multiplayer μέσω συνδρομής αλλάζει κατά πολύ τα δεδομένα. Πλέον θα πρέπει να είστε συνδρομητής PlayStation Plus, πληρώνοντας 18 ευρώ/τρίμηνο ή 50 ευρώ/χρόνο για να παίξετε online games. H ιαπωνική εταιρεία θα ακολουθήσει την τακτική του Xbox Live Gold της Microsoft, καθώς θα προσφέρει online multiplayer και συγκεκριμένες υπηρεσίες στα PS Plus members όπως ανακοίνωσε στο επίσημο Twitter της. Το θετικό βέβαια είναι ότι με ένα λογαριασμό PS Plus θα έχετε πρόσβαση και στις τρεις κονσόλες (PS3, PS4, PS Vita), καθώς επίσης να εκμεταλλευτείτε τις προσφορές των δωρεάν games.

Η συντήρηση των servers αποτελεί απ' ότι φαίνεται έναν μικρό πονοκέφαλο κόστους για τη Sony που χρειάζεται επιπλέον έσοδα. Κατ' επέκταση η Nintendo είναι από σήμερα η μόνη κατασκευάστρια εταιρεία κονσολών που δεν χρειώνει το online multiplayer και συγκεκριμένα σε Wii U και 3DS.

Η Sony διευκρίνισε στο Kotaku όσα θα συμβούν με την εξής δήλωση:

"Αυτό που θα συμβεί στο PlayStation 4 είναι ότι καταργείται το Online Pass για τα games της Sony αλλά συνεχίζει για τα games τρίτων εταιρειών. Δεν θα έχουμε κανέναν περιορισμό για τα μεταχειρισμένα games. Όταν ένας gamer αγοράζει ένα παιχνίδι θα μπορεί να ανταλλάξει το παιχνίδι του σε ένα κατάστημα, να το πουλήσει σε άλλο χρήστη, να το δανείσει σε φίλο ή να το κρατήσει για πάντα.

Με τη δήλωσή μας ότι οι τρίτες εταιρείες θα μπορούν να συνεχίσουν αν θέλουν να χρησιμοποιούν τα online pass ή να χρεώσουν κάποιο ποσό για το online multiplayer δεν κλείνουμε καμία δίοδο προς τα μεταχειρισμένα. Το ότι το PlayStation 4 "δεν θα έχει περιορισμούς" σημαίνει ότι δεν έχει χτιστεί κάποιο hardware μέσα του που να περιορίζει τη χρήση των μεταχειρισμένων. Δεν θα εμποδίζονται δηλαδή οι άλλες εταιρείες απ' το να εφαρμόσουν τις μεθόδους τους.

Μέσα στο επόμενο 24ωρο ενδέχεται να υπάρξει και νέα διευκρινιστική δήλωση από την Sony οπότε μείνετε συντονισμένοι!

Πηγή:www.gameworld.g

Διαβάστε περισσότερα

 

 

Facebook Comments