af715f1ebba76733f6db619744b4c79f_xl.jpg

Το PlayStation 4, η νέα πολυαναμενόμενη κονσόλα της Sony, δεν θα έχει μόνο ένα Share button ώστε να μοιράζεστε τις επιδόσεις σας μέσω Internet, αλλά τα προφίλ σας θα διαθέτουν περισσότερα social network στοιχεία.

Στην Game Developers Conference, η Sony παρουσίασε ένα πρώτο δείγμα από το user interface, τα νέα προφίλ σας στο PSN και την συνδεσιμότητα με τα υπόλοιπα social networks. Την παρουσίαση ανέλαβε ο Chris Norden, προϊστάμενος τεχνικών στο τμήμα στρατηγικής της Sony America.

Στο user interface του PlayStation 4 θα υπάρχει πρώτα απ' όλα ένα νέο μενού με τίτλο "Digest" το οποίο θα σας αναφέρει ποιοι φίλοι σας παίζουν κάτι τη δεδομένη στιγμή. Αυτό υπάρχει ήδη οπότε δεν αποτελεί είδηση. Η είδηση ωστόσο είναι ότι δίπλα στα PSN IDs των φίλων σας ενδέχεται να υπάρχουν τα πραγματικά τους ονόματα, αν και εφόσον το έχουν επιλέξει. Με απλά λόγια, οι προκαθορισμένες επιλογές θα έχουν το πραγματικό σας όνομα κρυφό. Το αν θα εμφανιστεί ή όχι θα γίνεται μόνο μετά από δική σας ενέργεια. Αυτό είναι αν μη τι άλλο θετικό καθώς θα μπορούμε να θυμηθούμε ποιοι από τη λίστα μας έχουν το κάθε PSN ID, κάτι που ορισμένες φορές ξεχνάμε. Όσοι επιλέξετε να εμφανίσετε το πραγματικό σας όνομα, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι αυτό θα συμβαίνει ακόμα και μέσα στα games, όποτε όμως κρίνεται απαραίτητο από τον εκάστοτε developer. 

Όσον αφορά στο Share button, οι φίλοι σας θα μπορούν να δουν τι παίζετε μέσω του Spectator mode, καθώς και να αφήσουν σχόλια για αυτό που παίζετε τη δεδομένη στιγμή. Συν τις άλλοις, θα μπορείτε να κάνετε Share αυτό που βλέπετε τη δεδομένη στιγμή, συνεπώς ακόμα κι αν έχουμε NDA για να μην αποκαλύψουμε εικόνες και βίντεο για ένα παιχνίδι…εχμ, στην προκειμένη περίπτωση θα αφήνουμε εσάς να το κάνετε εκτός κι αν η Sony μπλοκάρει ορισμένα games που έχουν NDA.

Ας δούμε όμως μερικά ακόμη ενδιαφέροντα στοιχεία για το νέο controller της Sony. Καταρχήν η light bar που έχετε δει στις φωτογραφίες θα αλλάζει χρώμα ανάλογα με το ποιο χειριστήριο κρατάτε. Για τον Player 1 θα είναι μπλε, για τον Player 2 κόκκινο, για τον Player 3 πράσινο και για τον Player 4 ροζ. Τα χρώματα θα είναι ανάλογα των κουμπιών Χ, Δ, Ο και τετράγωνο, ενώ θα είναι ψηφιακά και όχι αναλογικά (και ευαίσθητα στην πίεση) όπως αυτά που είχαν τα χειριστήρια DualShock 2 και 3. Ακόμη, η οθόνη αφής του DualShock 4 θα έχει ανάλυση 1920×900 και αν το πιέσετε τότε θα κάνει "κλικ" κάτι ανάλογο με το touchpad των laptop.

Δύο ακόμη πληροφορίες γνωστοποιήθηκαν. Πρώτον ότι όσοι έχετε PlayStation Vita θα μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως χειριστήριο, βλέποντας ότι δείχνει η τηλεόραση στην οθόνη του (όπως και στο Wii U). Δεύτερον, ότι η PlayStation Eye κάμερα θα έχει δύο κάμερες, μεγαλύτερο βάθος πεδίου και δικό του καλώδιο σύνδεσης και όχι USB (άραγε για να περιοριστεί η χρήση του μόνο στο PlayStation 4;)

Ένα ακόμη θετικό στοιχείο είναι η αύξηση της λίστας των φίλων στο PSN στα 100 άτομα. Τέλος, προς το τελείωμα της παρουσίασης της Sony, o Chros Norden πρόβαλε ένα app για iOS και Android με το οποίο θα μπορείτε να αγοράσετε απευθείας games στο PlayStation Store μέσω του κινητού σας.

Αν θέλετε να διαβάσετε περισσότερες πληροφορίες τότε δείτε την αναλυτική παρουσίαση του PlayStation 4 από την Sony. Η κονσόλα αναμένεται να κυκλοφορήσει προς τα Χριστούγεννα σε Αμερική και Ιαπωνία. Το αν η ημερομηνία αυτή θα ισχύσει και για την Ευρώπη είναι κάτι που δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί.

Πηγή:www.gameworld.gr

Διαβάστε περισσότερα

Thief 4: Το trailer του επερχόμενου τίτλου!(video)

 

Facebook Comments