a31147b443efe29ca21e6b52932fce5e.jpg

Ο κόσμος των video games δεν ήταν ποτέ τέλειος.

Ο κόσμος των video games δεν ήταν ποτέ τέλειος. Οι παρακάτω 15 καταστάσεις μπορούν να σας πείσουν γι αυτό. 

 

15. Δεν καταλαβαίνεις ότι παλεύεις με εχθρούς που θα σε χτυπάνε επ’ αόριστον, και χάνεις όλη την ζωή σου και όλα τα πυρομαχικά σου προσπαθώντας να τους αποτελειώσεις.

Δεν έπρεπε να νικήσεις, έπρεπε να το βάλεις στα πόδια!!! Δυστυχώς όμως το παιχνίδι δεν σε ενημερώνει και σε αφήνει να το καταλάβεις μόνος σου. Και επειδή δεν τα παρατάς ποτέ σε μια ψεύτικη μάχη, δεν το καταλαβαίνεις! Τώρα βρίσκεσαι στην επόμενη πίστα με την ζωή σου να κρέμεται από μία κλωστή. Και ΜΟΛΙΣ έγινε auto-save. Υπέροχα…

14. Εξαντλείται ο αποθηκευτικός σου χώρος.

Στους παίκτες αρέσει να μαζεύουν πράγματα ακόμα και τα άχρηστα. Το να εξαντλείται ο αποθηκευτικός τους χώρος είναι ο εφιάλτης τους. Ξαφνικά συνειδητοποιούν ότι δεν μπορούν να κρατήσουν όλα αυτά που μάζευαν στον δρόμο τους και μερικά παιχνίδια δεν τους αφήνουν ούτε να πετάξουν αυτά που έχουν για να πάρουν κάτι καινούριο, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να γυρίσουν εκεί που το βρήκαν όταν το χρειαστούν.

13.Συνειδητοποιείς ότι το παιχνίδι που μόλις αγόρασες δεν τρέχει στο PC σου.

Το pc μπορεί να είναι η αγαπημένη πλατφόρμα των gamers αλλά οι κονσόλες τουλάχιστον πάντα λειτουργούν! Μπορεί το pc σου να μην τρέξει κάποιο παιχνίδι αλλά οι κονσόλες το κάνουν πάντα. Και τι γίνεται αν ένα παιχνίδι είναι αποκλειστικά για pc?? Τραγικό???

 12.Σκοτώνεσαι κάνοντας μια κίνηση κατά λάθος.

Παίζεις την ίδια πίστα ξανά και ξανά. Κάθε φορά είσαι ένα βήμα πιο κοντά στο να την περάσεις, εκτός από αυτήν την φορά! Έπεσες σε ένα σημείο που δεν έπρεπε και έχασες μισή από την ζωή σου με αποτέλεσμα να πρέπει να ξανά ξεκινήσεις από το save point και να την κάνεις από την αρχή. Γιατί το ηλίθιο χέρι σου δεν μπορεί να κάνει αυτό που πρέπει??

 11.Σκοτώνεσαι από λάθος του παιχνιδιού.

Όταν πεθαίνεις από τα ίδια σου τα χέρια τουλάχιστον έχεις την ευκαιρία να μάθεις από αυτό σου το λάθος και να το διορθώσεις. Όταν όμως πεθαίνεις από λάθος προγραμματισμό του παιχνιδιού τότε έχεις δίκιο να πετάξεις το πληκτρολόγιο στον τοίχο! Μην απογοητεύεσαι όμως. Έχεις την δυνατότητα να μπεις σε κάποιο forum και να κράξεις το συγκεκριμένο παιχνίδι ελεύθερα, μπας και γλυτώσει το pc από τα νεύρα σου!

10.Έχεις σχεδόν ολοκληρώσει μια πίστα και σε “πιάνουν” την τελευταία στιγμή.

Τα stealth levels μπορεί να είναι απολαυστικά αλλά είναι επίσης και πολύ αργά. Την στιγμή που είσαι έτοιμος να ολοκληρώσεις ένα, και θέλεις μερικά βήματα ακόμα για να περάσεις στο επόμενο, σε πιάνουν την τελευταία στιγμή και είσαι αναγκασμένος να το ξανά κάνεις όλο από την αρχή. Όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο είναι κάτι περισσότερο από εκνευριστικό. Καλή συνέχεια!!!

 9. Ξαναγυρνάς σε ένα RPG μετά από μήνες και δεν έχεις ιδέα τι γίνεται.

Πολλοί ξεκινούν να παίζουν ένα RPG στις διακοπές ή όταν βρουν λίγο χρόνο, σταματάνε μέσα στην βδομάδα είτε γιατί δουλεύουν είτε γιατί έχουν σχολείο, γυρνάνε το επόμενο σαββατοκύριακο και δεν έχουν ιδέα τι γίνεται πλέον στο παιχνίδι, ενώ το είχαν αφήσει σε κάποια αποστολή μέσα στον χάρτη. Τώρα θα πρέπει να περιπλανηθούν σε μία τυχαία πόλη και να μιλήσουν με χίλιους περίεργους μπας και βρουν κανένα στοιχείο. Η θα μπορούσαμε όλοι μας να σταματήσουμε το παιχνίδι. Αυτό είναι μάλλον πιθανότερο!

8.Πρέπει να εγκαταστήσει 25 updates την πρώτη φορά που θα ανοίξεις το παιχνίδι.

Περίμενες δύο ώρες στην ουρά σε μία μεταμεσονύχτια κυκλοφορία, είναι αργά και δουλεύεις αύριο όμως περίμενες πολύ καιρό γι αυτό το παιχνίδι και τώρα ήρθε η ώρα να το δοκιμάσεις. Αλλά όχι τόσο γρήγορα! Το παιχνίδι κυκλοφορεί εδώ και 5 λεπτά και όμως ήδη έχουν βγει κάποια paches. Βλέπεις την μπάρα να φορτώνει καθώς ο χρόνος περνάει και πλησιάζει η ώρα που θα χτυπήσει το ξυπνητήρι. Κλείνεις εκνευρισμένος το pc και υπόσχεσαι πως θα περιμένεις μέχρι αύριο. Όμως δεν μπορείς να κοιμηθείς από την αγωνία και κοιτάζοντας το ταβάνι χτυπάει το ξυπνητήρι. Να πάρει πάλι δεν κοιμήθηκα.

7.Αποστολές με συνοδεία!

Θα ήταν ωραία αν σε αυτές τις αποστολές δεν έπρεπε να προστατεύεις κάποιον που φαίρεται τόσο χαζά και χώνει την μύτη του εκεί που δεν τον σπέρνουν. Αντί να σε ακολουθεί αυτός ή θα μένει πολύ πίσω ή θα τρέχει μπροστά. Είπαμε έλεος!

6.Πρέπει να ξανά παίξεις μια ολόκληρη αποστολή γιατί μια σφαίρα σου, βρήκε κάποιον NPC!

Η αποστολή σχεδόν τελειώνει και είσαι με γεμάτη ζωή. Αλλά περίμενε! Κατά λάθος σκότωσες κάποιον αθώο NPC και τώρα πρέπει να ξεκινήσεις από την αρχή. Το καταλαβαίνω ότι ένας καλός άνθρωπος δεν πρέπει να σκοτώνει έναν αθώο χωρικό, αλλά είναι αυτός λόγος για game over? Τα war videogames είναι παιχνίδια της κόλασης και είναι λογικό να υπάρχουν ψηφιακές απώλειες. Το ήξεραν αυτό όταν υπέγραφαν για NPCs!

5.Είσαι υποχρεωμένος να γυρίσεις πίσω εκεί που έπαιζες πριν 4 ώρες γιατί άφησες ένα αντικείμενο πίσω σου.

Λαμβάνοντας υπόψιν ότι τα σημερινά παιχνίδια στην κυριολεξία σε ταΐζουν στο στόμα, είναι αδιανόητο πως αυτό αποτελεί ακόμα πρόβλημα. Δεν σε αφήνουν να προσπεράσεις ένα intro μιας ώρας ή ένα ατελείωτο tutorial αλλά είναι απόλυτα άνετοι να σε αφήσουν να προσπεράσεις ένα αντικείμενο χωρίς να το πάρεις. Προσοχή κατασκευαστές παιχνιδιών: δεν χρειαζόμαστε βοήθεια για να καταλάβουμε ότι το space κάνει τον χαρακτήρα να πηδήξει, αλλά μπορείς ελεύθερα να με ενημερώσεις αν αφήσω κάτι πίσω μου.

4.Καταστρέφεις τον χαρακτήρα σου, σώζοντας το παιχνίδι σε λάθος στιγμή.

Μπορεί να σώσεις το παιχνίδι σε σημείο που έχεις ξεμείνει από πυρομαχικά και έχεις λίγη ζωή. Έτσι κάθε φορά που θα κάνεις load το παιχνίδι σου και θα βγαίνεις από την μυστική σου κρυψώνα, θα σε σκοτώνουν κατευθείαν. Τότε είσαι αναγκασμένος να ξεκινήσεις το παιχνίδι από την αρχή.

3.Μια δυσλειτουργία του παιχνιδιού δεν σε αφήνει να προχωρήσεις.

Είναι άδικο. Νίκησες την δοκιμασία και πρέπει να προχωρήσεις, αυτοί είναι οι κανόνες. Αντίθετα έχεις κολλήσει σε ένα τοίχο και το κεφάλι του χαρακτήρα σου στριφογυρίζει λες και είναι η Emily Rose! Στην αρχή πιστεύεις ότι είναι κάτι που θα διορθωθεί σε μερικά δευτερόλεπτα, σύντομα όμως συνειδητοποιείς πως δεν θα διορθωθεί.

2.Πεθαίνεις επειδή ξέχασες να κάνεις save.

Πέρασες ένα μακρύ και δύσκολο στάδιο και δεν μπορούσες να σταματήσεις 5 δευτερόλεπτα για να κάνεις save. Μετά προς έκπληξή σου εμφανίζεται το τέρας και πρέπει να το πολεμήσεις. Εκεί συνειδητοποιείς ότι αν σταματούσες για 5 δευτερόλεπτα για ν κάνεις το save σου, θα είχες γλυτώσει τις ατελείωτες ώρες που ξόδεψες για να φτάσεις μέχρι εκεί.

1.Πατάς κατά λάθος ναι, όταν ένας NPC σε ρωτάει αν θέλεις να επαναλάβει όλη την επεξήγηση!

Το χειρότερο σε αυτό είναι, ότι πιθανότερα το παθαίνει αυτός που το συχαίνεται περισσότερο. Ο λόγος που πατάς κατά λάθος το yes, είναι επειδή πατάς συνεχόμενα κλικ για να τελειώσει η επεξήγηση που όποια λέξη και να δεις θα σου φανεί σαν “NO”!  Μπορεί η ιστορία να ήταν τόσο ανιαρή που απλά ήθελες να γυρίσεις στο παιχνίδι. Επειδή όμως κάνεις τόσο γρήγορα κλικς για να τελειώσει όσο πιο γρήγορα γίνεται, μπορεί κατά λάθος να πατήσεις το yes και να πρέπει να το ξανά ακούσεις για δεύτερη φορά. Αν δεν προσέξεις πάλι ίσως και τρίτη! Το πρώτο και μόνιμο πρόβλημα των gamers. 

Facebook Comments