9ba411fa399931a8c0ad8e09158fb70e_xl.jpg

Ο Bill Gates, ιδρυτής της Microsoft, ανακοίνωσε ότι θα υποστήριζε μια ενδεχόμενη κίνηση του διευθύνοντος συμβούλου Satya Nadella για να δημιουργήσει "spin-off" του τμήματος Xbox, κοινώς ένα παρεμφερές gaming τμήμα στην Microsoft.

Μιλώντας στο Fox Business (δείτε στο 27ο λεπτό) ανέφερε ότι ο τίτλος "Xbox" δεν θα ήταν και τόσο προφανής λόγω της ενοποιημένης στρατηγικής παιχνιδιών της εταιρείας. Συγκεκριμένα δήλωσε ότι το PC gaming και το Xbox gaming έχουν ενοποιηθεί αρκετά από την Microsoft κι ότι η εταιρεία του θα πρέπει να έχει μια "συνολική gaming στρατηγική". Ακολούθως πρόσθεσε ότι θα υποστήριζε τον Satya αν επιθυμούσε να δημιουργήσει ένα spin-off τμήμα του Xbox.

Στον αντίποδα, ο επικεφαλής επικοινωνιών Frank Shaw, δήλωσε ότι τα λόγια του Gates αντικατοπτρίζουν την υποστήριξή του στον Satya ως διευθύνοντα σύμβουλο και πως "Η Microsoft δεσμεύεται στο να εξαπλώσει το gaming στις πλατφόρμες της με το Xbox να είναι το κέντρο της στρατηγικής της. Στο Xbox θα μείνουμε δεσμευμένη όπως και εκατομμύρια Xbox fans σε όλο τον κόσμο".

Διαβάστε επίσης:

25 πράγματα που δεν μπορούν να καταστραφούν! (Video)

Οι φήμες αυτές οργιάζουν, καθώς ο διευθύνοντας σύμβουλος της Nokia, Stephen Elop, δήλωσε ότι αν αναλάμβανε το τμήμα Xbox της Microsoft τότε θα το πουλούσε! Τελικά τα τμήματα Xbox, Xbox Live και οι ομάδες προγραμματιστών που δουλεύουν στα Xbox Music, Xbox Video και τα Microsoft Studios, ενοποιήθηκαν υπό τον έλεγχο του Phil Spencer.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι το Xbox One έχει ξεπεράσει τα 4 εκατομμύρια πωλήσεις και έχει μέχρι στιγμής περισσότερα καλά exclusives που αποφέρουν πολλαπλάσια έσοδα στη Microsoft σε σχέση με τα PC games. Ακόμη, η Microsoft ετοιμάζει δυνατές ανακοινώσεις στην E3, οπότε θα αναμένουμε την συνέχεια με ενδιαφέρον.

Πηγή: www.gameworld.gr

HTC One (M8) Prime, η αναβαθμισμένη έκδοση της ναυαρχίδας της εταιρείας!

 

Nexus 6 concept βίντεο! (Vid)

Facebook Comments