2d9c65e1c1ca05db2bbee017d29509b4_xl.jpg

Όπως αποκάλυψε το Kotaku το Final Fantasy VI θα διατεθεί πολύ σύντομα στις iOS και Android συσκευές. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώθηκε και -επίσημα- από την Square Enix πριν από μερικές ώρες.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Takashi Tokita, του υπεύθυνου παραγωγής του Final Fantasy VI, η νέα έκδοση του τίτλου δεν θα είναι ένα απλό port, καθώς θα υπάρχουν σημαντικές βελτιώσεις. Με δεδομένο ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα όλων των Final Fantasy της 16-bit εποχής ήταν το grinding, οι developers έχουν προσαρμόσει το σύστημα μάχης ώστε να μπορείτε να απολαύσετε το παιχνίδι χωρίς να χρειαστεί να αφιερώσετε χρόνο στην παραπάνω επίπονη διαδικασία.

Διαβάστε επίσης:

Εν τω μεταξύ, τα γραφικά θα διατηρούν την 2D αισθητική τους, παρόλα αυτά η ανάλυση των sprites θα είναι αρκετά μεγαλύτερη, όπως συνέβη και στο αντίστοιχο remake του Final Fantasy V για τα smartphones. Να σημειωθεί ότι πολύ σύντομα η Square Enix θα μεταφέρει στα iOS και το Final Fantasy IV: The After Years που κυκλοφόρησε πριν από μερικά χρόνια στο PSP.

O Tokita δεν δίστασε να αναφερθεί και στο Final Fantasy VII, το οποίο για την ώρα είναι δύσκολο να μεταφερθεί στα smartphones λόγω διαφόρων τεχνολογικών θεμάτων. Συγκεκριμένα ο Ιάπωνας developer ανέφερε τα εξής: "Από τεχνολογικής πλευράς η μεταφορά του Final Fantasy VII στα smartphones, αλλά και γενικά οποιουδήποτε τίτλου της PlayStation εποχής, είναι ιδιαίτερα δύσκολη καθώς απαιτείται περισσότερη μνήμη και μεγαλύτερη υπολογιστική ισχύ."

Να θυμίσουμε ότι το Final Fantasy VI κυκλοφόρησε το 1994 σε Ιαπωνία και Αμερική για το Super NES και στην πορεία έγινε port στο PlayStation και το Game Boy Advance.

Τα 25 πιο απίστευτα πράγματα που μπορεί να φάει ένας άνθρωπος! (Video)

 

Η φάρσα με το Μacbook Pro! (Video)

Facebook Comments