htcones1.jpg

Αφήνω τα εισαγωγικά και μπαίνω κατευθείαν στο ψητό, πιάνοντας το κινητό από την συσκευασία ένιωσα κάτι που είχα καιρό να νιώσω, το ρίγος της έξαψης.

Το κινητό αφήνει μία ωραία ύφη στα χέρια, ενώ δεν γλιστράει και το νιώθεις στιβαρό σε αυτό βοηθάει και το ειδικά επεξεργασμένο κάλυμμα του κινητού που έχει περάσει από τα 10.000 Volt! Το design του είναι παρόμοιο με ότι έχετε δει μέχρι τώρα δηλαδή ένα στρογγυλοποιημένο στις άκρες ορθογώνιο με την οθόνη να πιάνει το μεγαλύτερο μέρος του κινητού, ευτυχώς η HTC πρόσθεσε τις μικρές χρωματιστές λεπτομέρειες στην κάμερα που στα μάτια μου του δίνουν ένα συν. Στο πάνω μέρος το power on/off, lock/unlock μαζί με την θύρα για ακουστικά, στην αριστερή μεριά θα βρούμε την θύρα USB ενώ από την αντίθετη το volume rocker για την αυξομείωση της έντασης, στο κάτω μέρος δεν υπάρχει κάτι. Στην μπροστινή μεριά θα δούμε την 4.3 ιντσών οθόνη και τα 3 capacitive κουμπιά.

Εσωτερικά το κινητό είναι ένα μικρό τέρας (να θυμίσουμε λίγο και το προωθητικό υλικό της Sandisk για τους hardcore gadget fans) με ένα διπύρηνο επεξεργαστή που μπορεί να τα βάλει άνετα με τετραπύρηνους λόγω της τεχνολογίας Krait και τις προσπάθειες της Qualcomm να βγάλει κάτι ώστε να χτυπήσει τους τετραπήρηνους αντιπάλους της φτάνοντας τα SoC της στα 28 νανόμετρα. Από την άλλη η Adreno 225 θα σας κρατήσει άπειρες ώρες συντροφιά αφήνοντας την επιλογή των παιχνίδιών αποκλειστικά σε εσάς χωρίς περιορισμούς καθώς θα παίξει οτιδήποτε και αν ρίξετε πάνω της. Εδώ να αναφέρουμε όπως και στο video πως το κινητό κατάφερε να αναταράξει χωρίς lag video Full HD στα 12Mbps με codec AVC ή να το πούμε αλλιώς θα παίξει ότι και αν του ρίξετε μέσα είτε πρόκριτε για xvid/dvix είτε για matroska.

Η οθόνη, αχ η οθόνη, προσωπικά ήμουν πάντα fan των μεγάλων οθονών και οι 4.3 ιντσών μαζί με την ανάλυση 540×960 είναι κάτι παραπάνω από ικανές να σας εισάγουν στον μαγικό κόσμο των smartphones. Φυσικά δεν γίνεται να μην την συγκρίνουμε με την οθόνη του μεγαλύτερου αδερφού, HTC One X, όπου λόγω τεχνολογίας Super AMOLED ενάντια σε IPS LCD 2 και ανάλυσης χάνει αλλά φυσικά αυτό δεν σημαίνει πως η οθόνη δεν είναι από τις κορυφαίες που υπάρχουν στην αγορά.

Περί Beats Audio στην ουσία το Beats Audio ενισχύει τα μπάσα και την ένταση οπότε οι απανταχού φίλοι των bass-genre θα αγαπήσουν το beats audio (house,hip-hop etc) ενώ οι φίλοι των πιο mainstream genre θα αρκεστούν στα καταπληκτικά ηχεία του HTC One S που δεν θα αφήσουν κανένα ανικανοποίητο. Ενώ όταν φοράτε τα ακουστικά (αναλόγως τα ακουστικά φυσικά με 3 ευρών ακουστικά δεν θα γίνει δουλειά) θα απολαύσετε ένα βαθύ και ωραίο ήχο.

Η κάμερα που βρίσκετε στο πίσω μέρος του κινητού είναι της τάξης των 8 Megapixel και κληρονομεί όλα τα χαρακτηριστικά από την κάμερα του HTC One X. Δηλαδή θα βρείτε το πανόραμα και τα διάφορα effects που κάναμε review στην κάμερα του HTC One X. Η κάμερα στα macro είναι από τα καλύτερα που έχω δει σε διάφορες κάμερες συμπεριλαμβανομένου και compact καμαρών. Εκτός των άλλων η κάμερα μπορεί να καταγράψει video σε Full HD ανάλυση στα 30 frames το δευτερόλεπτο.

HTC Sense UI. Μεγάλο κομμάτι της HTC, πολλοί το μίσησαν άλλοι το αγάπησαν, εγώ στα 2 μοντέλα που το έχω δει το αγάπησα δεν ξέρω φυσικά πως ανταποκρίνεται σε πιο low-level κινητά αλλά πραγματικά σε αυτά τα τέρατα δεν πιστεύω ότι έχει τόσο μεγάλες επιπτώσεις στην απόδοση. Προσφέρει ένα αισθητικά ωραίο περιβάλλον για να δουλέψει είτε ένας πρωτάρης είτε ένας προχωρημένος. Ενώ όπως αναφέραμε και στο video το HTC One S είναι σταθερότατο χωρίς κολλήματα και μας ήρθε με την έκδοση ICS 4.0.3 και Software Number 1.78.401.2.

Τέλος το κινητό είναι στα κορυφαία που θα βγουν το 2012 το μόνο που πραγματικά ίσως να χαλάει το κατά τα άλλα κορυφαίο κινητό είναι η Pentile οθόνη του. Το κινητό αξίζει και με το παραπάνω τα 500-600 ευρώ που απαιτούνται για την αγορά του.

Facebook Comments