Οι νέες λειτουργίες του Android P της Google καθιστούν το AI πιο έξυπνο και εξατομικεύει τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιείτε το τηλέφωνό σας. Αλλά το κόστος θα είναι τα δεδομένα σας

 

Η Google έχει ήδη περιγράψει τι μπορούμε να περιμένουμε από το Android P στο I / O 2018, το ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών. Ως συνήθως, δεν αποκάλυψε ταυτόχρονα τα νέα τηλέφωνα 2018 Pixel.

 

Υπάρχουν μερικές μικρές συμβουλές για το τι μπορεί να είναι το νέο υλικό του τηλεφώνου. Αλλά το πώς η Google προτίθεται να χρησιμοποιήσουμε τηλέφωνα Android P στο μέλλον είναι πολύ πιο ενδιαφέρον.

 

Το AI του Google Assistant ωθείται στην επιφάνεια περισσότερο από ποτέ. Θα κάνει τα τηλέφωνά μας πιο χρήσιμα και πιθανόν καλύτερα να δημιουργήσουμε ένα σε βάθος προφίλ σε κάθε έναν από εμάς. Το Android P μαντέψει τι θέλουμε να κάνουμε στη συνέχεια και θα προτείνει ακόμη και πότε θα μπορούσαμε να απολύσουμε από το YouTube και το Facebook, όπως τον μεθυσμένο σε ένα μπαρ που είχε πάρα πολλά.

 

Πριν μιλήσουμε πιο αναλυτικά για τα χαρακτηριστικά, τι λέει το Android P για τα επόμενα τηλέφωνα Pixel; Δεν υπάρχει τίποτα συγκεκριμένο, αλλά η Google λέει ότι το νέο κουμπί του λογισμικού είναι ένα κουμπί που έχει σχεδιαστεί για τηλέφωνα με ελάχιστο χώρο κάτω από την οθόνη.

 

Οι κατασκευαστές τηλεφώνων έχουν πετάξει στο κάτω μέρος του “χείλους” κινητών τηλεφώνων με οθόνες 18: 9 έως 19: 9 μεγάλου μήκους. Το νέο εικονικό μαλακό κλειδί αφήνει στην πραγματικότητα περισσότερο χώρο μεταξύ του εαυτού του και των εικονιδίων dock app, για να αντισταθμίσει. Το Pixel 3 θα έχει σίγουρα μια εξαιρετικά μεγάλη οθόνη. Όπως κάθε άλλο πρόσφατο τηλέφωνο υψηλής τεχνολογίας. Δεν υπάρχουν εκπλήξεις εδώ.

 

Υπάρχει επίσης μια πολύ πιο χαλαρή πρόταση ότι το επόμενο Pixel μπορεί να έχει διπλές κάμερες. Αυτό έρχεται ευγενικά από μια πολύ μεγαλύτερη επιρροή επαυξημένης πραγματικότητας στο Android.

 

Επιπλέον, θα δείτε σύντομα την προβολή κάμερας πραγματικού κόσμου στους Χάρτες Google. Χρησιμοποιείται για να δείχνει οπτικές οδηγίες σε πραγματικούς δρόμους, αντί να βασίζεται σε φωνητικές υποδείξεις και γραπτές οδηγίες. Η Google έδειξε ακόμη και ένα ζώο AR που εξαφανίζεται κάτω από ένα δρόμο αντί για ένα βέλος, σηματοδοτώντας πού να ακολουθήσει. Αυτή είναι η γεμάτη επεκταθείσα πραγματικότητα, η οποία απαιτεί έναν αρκετά λεπτομερή χάρτη βάθους μιας σκηνής.

 

Και αυτό λειτουργεί καλύτερα είτε με διπλές κάμερες, χρησιμοποιώντας το φαινόμενο parallax για τον υπολογισμό της απόστασης είτε μια σειρά υπέρυθρων. Ωστόσο, η Google απέδειξε ότι δεν χρειάζεται. Έχει ήδη δημιουργήσει επιτυχώς εμπειρίες AR με μία μόνο κάμερα, επεξεργάζοντας ένα χάρτη βάθους καθώς μετακινείται η κάμερα, με βάση το ίδιο οπτικό αποτέλεσμα που ο πίνακας διπλής κάμερας παρακολουθεί όταν στέκεται ασταθής. Εάν η Google διαπιστώσει ότι επιτυγχάνει καλύτερα αποτελέσματα με δύο μάτια, μπορεί να βάλει δεύτερη κάμερα στο πίσω μέρος του Pixel 3.

 

Μέχρι σήμερα όλα τα τηλέφωνα Pixel είχαν μια μόνο κύρια κάμερα. Όποια και αν είναι η επιλογή της Google, το Pixel 3 είναι πιθανό να είναι ένα από τα καλύτερα smartphones που κυκλοφόρησε φέτος.

Οι οδηγίες των Google Maps είναι απλά ένας τρόπος με τον οποίο το επόμενο κύμα ενημερώσεων Android μας καθοδηγεί μέσα από την καθημερινή εμπειρία smartphone. Κάποιοι άλλοι είναι σχεδόν αόρατοι.

 

Η προσαρμοζόμενη αυτόματη φωτεινότητα μαθαίνει πώς χτυπάτε τη φωτεινότητα του τηλεφώνου σας πάνω και κάτω, δημιουργώντας μια νέα καμπύλη αυτόματης φωτεινότητας με βάση τη συμπεριφορά σας. Καταλήγετε να μειώσετε τη φωτεινότητα σε εσωτερικούς χώρους ακόμα και όταν χρησιμοποιείτε την αυτόματη λειτουργία; Το Android P αναστέλλει την αυτόματη φωτεινότητα για να ληφθεί αυτό υπόψη.

 

Η προσαρμοστική μπαταρία είναι ένα άλλο αόρατο νέο χαρακτηριστικό. Αυτό παρακολουθεί τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιείτε εφαρμογές και περιορίζει αυτόματα τις διαδικασίες παρασκηνίου εκείνων που πιστεύει ότι δεν έχετε σχέδια χρήσης. Εάν χρησιμοποιείτε ποτέ μόνο την εφαρμογή Α το βράδυ, η προσαρμοστική μπαταρία δεν θα την αφήσει να ξεκινήσει καμία διαδικασία παρασκηνίου το πρωί, για παράδειγμα. Η Google λέει ότι μειώνει τα “awakeups CPU” κατά 30 τοις εκατό, γεγονός που θα μπορούσε να βελτιώσει δραματικά τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας για όσους δεν χρησιμοποιούν το τηλέφωνό τους τόσο πολύ.

Οι οδηγίες των Google Maps είναι απλά ένας τρόπος με τον οποίο το επόμενο κύμα ενημερώσεων Android μας καθοδηγεί μέσα από την καθημερινή εμπειρία smartphone. Κάποιοι άλλοι είναι σχεδόν αόρατοι.

 

Η προσαρμοζόμενη αυτόματη φωτεινότητα μαθαίνει πώς χτυπάτε τη φωτεινότητα του τηλεφώνου σας πάνω και κάτω, δημιουργώντας μια νέα καμπύλη αυτόματης φωτεινότητας με βάση τη συμπεριφορά σας. Καταλήγετε να μειώσετε τη φωτεινότητα σε εσωτερικούς χώρους ακόμα και όταν χρησιμοποιείτε την αυτόματη λειτουργία; Το Android P αναστέλλει την αυτόματη φωτεινότητα για να ληφθεί αυτό υπόψη.

 

Η προσαρμοστική μπαταρία είναι ένα άλλο αόρατο νέο χαρακτηριστικό. Αυτό παρακολουθεί τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιείτε εφαρμογές και περιορίζει αυτόματα τις διαδικασίες παρασκηνίου εκείνων που πιστεύει ότι δεν έχετε σχέδια χρήσης. Εάν χρησιμοποιείτε ποτέ μόνο την εφαρμογή Α το βράδυ, η προσαρμοστική μπαταρία δεν θα την αφήσει να ξεκινήσει καμία διαδικασία παρασκηνίου το πρωί, για παράδειγμα. Η Google λέει ότι μειώνει τα “awakeups CPU” κατά 30%, γεγονός που θα μπορούσε να βελτιώσει δραματικά τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας για όσους δεν χρησιμοποιούν το τηλέφωνό τους τόσο πολύ.

 

Υπάρχουν και πολλά άλλα. Ο πίνακας ελέγχου είναι ένας άλλος τρόπος που το Google σηματοδοτεί ότι γνωρίζει ότι πολλοί από εμάς έχουν δυσλειτουργικές σχέσεις με τα τηλέφωνά μας. Κάποιοι μπορεί να την αποκαλούν “digital virtue signaling“, αλλά θα κάνουν πολύ πιο εύκολη την επίτευξή τους.

 

Ο πίνακας ελέγχου σας δείχνει πόσο χρόνο κάθε μέρα ξοδεύετε στις κορυφαίες εφαρμογές, πόσες ειδοποιήσεις λαμβάνετε και πόσες φορές ξεκλειδώνετε το τηλέφωνό σας. Αν η μακρά οθόνη οθόνης μπαταρίας του Android ήταν χρήσιμη για τη διάγνωση προβλημάτων σε εφαρμογές, ο πίνακας εργαλείων είναι χρήσιμος για την εξεύρεση ίδιων προβλημάτων στα δικά μας συμπεριφορικά πρότυπα.

 

Μπορείτε ακόμη να ορίσετε χρονικά όρια για τις εφαρμογές και η Google το έδειξε στο YouTube, το οποίο σύντομα θα σας δείξει μια προτροπή όταν πιστεύει ότι έχετε περάσει λίγο πολύ χρόνο παρακολουθώντας βίντεο. Η Google πιστεύει σαφώς ότι αυτό είναι ένα σημαντικό ζήτημα πολιτικά ή και κοινωνικά, καθώς όταν παρακολουθούμε λιγότερα βίντεο στο YouTube, η Google χάνει (αν και μόνο λίγο) τα έσοδα.

 

Ένα νέο layout

 

Το Android P είναι μια ενδιαφέρουσα ενημέρωση. Ορισμένα μέρη είναι αρκετά συναρπαστικά. Άλλοι μπορεί να σας κάνουν να νιώθετε άβολα.

 

Ωστόσο, είναι η νέα διάταξη που θα παρατηρήσετε πρώτα. Μια κίνηση προς τα πάνω στην οθόνη στο Android 8.0 θα σας μεταφέρει στο συρτάρι της εφαρμογής. Μια παρόμοια κίνηση εδώ σας μεταφέρει στις προβολές των πρόσφατων εφαρμογών, που τώρα εμπνέονται με τα Slices App που προσπαθούν να προκαταλάβουν τις ανάγκες σας.

 

Μια δεύτερη μετακίνηση προς τα πάνω θα σας οδηγήσει στο συρτάρι εφαρμογής. Πιθανώς φαίνεται να περιπλέκει το Android P, όπως και τα νέα κομμάτια App Slice. Ωστόσο, αυτό είναι ένα να κρίνουμε μετά τη ζωή με το νέο λογισμικό.

 

Η beta έκδοση του Android P είναι διαθέσιμη τώρα, για ένα εκπληκτικό αριθμό τηλεφώνων, όπως το Google Pixel, το Google Pixel 2 Sony Xperia XZ2, το Xiaomi Mi Mix 2S, το Nokia 7 Plus, το Oppo R15 Pro, το Vivo X21, το OnePlus 6 και το Essential PH-1. Η τελική κυκλοφορία θα είναι διαθέσιμη μαζί με την επόμενη γενιά των Pixel phones αργότερα φέτος.

Facebook Comments