iphone-8-smartphone.jpg

Ο Σεπτέμβριος είναι μήνας εξελίξεων για την βιομηχανία των κινητών τηλεφώνων και το κεντρικό γεγονός είναι η παρουσία του νέου iPhone. Ήδη έχουμε κάνει τις προβλέψεις για τα τεχνικά του χαρακτηριστικά και κάποια από αυτά θα επιβεβαιώσουν τις γενικότερες τάσεις στην εξέλιξη των συσκευών. Ας δούμε τι περιμένουμε τους αμέσως προσεχείς μήνες.

 

 

Bluetooth 5

Από τη στιγμή που το Bluetooth σταμάτησε να τρώει την μπαταρία και έγινε Low Energy, άνοιξε ο δρόμος για μια σειρά ασύρματων εφαρμογών όπως οι εφαρμογές υγείας, οι ασύρματες συναλλαγές και η ασύρματη μεταφορά ήχου από τη συσκευή σε κάποιο περιφερειακό όπως  ένα hands-free. Τώρα πλέον βρισκόμαστε προ της έκδοσης 5 που θα επιτρέπει συνδέσεις σε τετραπλάσια απόσταση και με διπλάσια ταχύτητα.

 

Ασύρματη μουσική

Η ασύρματη μετάδοση ήχου είναι ένα πράγμα. Η ασύρματη μετάδοση μουσικής με ικανή ποιότητα και ένταση είναι κάτι πολύ πιο απαιτητικό. Πάλι εδώ εμπλέκεται η τεχνολογία Bluetooth αλλά τώρα έχουμε την ανάπτυξη πολλών περιφερειακών όπως controllers σαν το Amazon Dot, soundbars, ακουστικών με μεγάλη ανυπομονησία περιμένουμε τις ανακοινώσεις της Apple σχετικά.

 

Κουμπιά τέλος

Τα φυσικά κουμπιά μάλλον μετράνε μέρες από τη στιγμή που το iPhone 8 δεν θα έχει κουμπιά. Οι οθόνες πλέον θα αξιοποιούν όλο το μήκος και το πλάτος της συσκευής για να προσφέρουν την καλύτερη δυνατή εμπειρία θέασης.

 

Μεγαλύτερες μπαταρίες

Οι μπαταρίες είναι αυτές που καθορίζουν τις δυνατότητες μια συσκευής και συνήθως γίνεται αγώνας δρόμου για να βρεθεί η μπαταρία που θα υποστηρίζει μια συσκευή χωρίς να αυξάνει το βάρος της ή να αποφορτίζεται σύντομα. Τα καλά νέα είναι ότι τα smartphones είναι το κίνητρο των κατασκευαστών για να αναπτύξουν καλύτερες μπαταρίες που βρίσκουν εφαρμογές σε άλλους κλάδους. Γενικά είναι ένας κλάδος που δίνει συνεχώς καλύτερα προϊόντα.

 

Αναγνώριση προσώπου

Αυτή η τεχνολογία είναι ήδη σε λειτουργία σε εφαρμογές όπως τα dating apps. Το πρόσωπο αναγνωρίζεται από αναλογίες και αποστάσεις μεταξύ διαφόρων σημείων. Το iPhone 8 κατά πάσα πιθανότητα θα χρησιμοποιεί αναγνώριση προσώπου για τη λειτουργία και το ξεκλείδωμα της συσκευής, επομένως είναι κάτι που περιμένουμε άμεσα.

 

Τηλέφωνα πορτοφόλια

Τα Smartphone μετατρέπονται σιγά σιγά σε ψηφιακά πορτοφόλια ή καλύτερα σε ψηφιακές πιστωτικές κάρτες. Αυτό σημαίνει «αντίο δερμάτινο πορτοφόλι» και «καλώς όρισες Apple pay,” ή Samsung Pay.

 

Περισσότεροι πυρήνες

Πυρήνες είναι οι επεξεργαστικές μονάδες των κινητών τηλεφώνων Τα τηλέφωνα είναι πλέον Quad core και  Octa core ενώ με λίγα παραπάνω χρήματα μπορείτε αυτή τη στιγμή να αγοράσετε deca core (10 πυρήνες). Οι περισσότεροι πυρήνες προσφέρουν μεγαλύτερη επεξεργαστική ισχύ και δεν είναι απίθανο το τηλέφωνο σας να έχει περισσότερους πυρήνες από τον προσωπικό σας υπολογιστή.

 

Διπλές κάμερες

Αυτό είναι ένα πείραμα που είχε γίνει και στο παρελθόν χωρίς την αναμενόμενη επιτυχία αλλά φέτος θα το ξαναδούμε σε high end μοντέλα και από το νέο έτος στην οικονομικότερη ζώνη.

 

Φυσικά πληκτρολόγια, trackball και ηχεία προσόψεως

Αντίο σε όλα αυτά, πολύ δύσκολα θα δούμε την επιστροφή τους στο μέλλον, η τεχνολογία τους έχει ξεπεραστεί.

 

USB-C

Αυτό είναι ένα στοίχημα δύσκολο να προβλέψει κανείς. Το USB-C θα αντικαταστήσει το micro-USB και το βασικό του πλεονέκτημα θα είναι η σύνδεση με συστήματα υψηλής ευκρίνειας. Απλά, κάτι που υπήρξε τόσο επιτυχημένο μέσα στην απλότητα του είναι δύσκολο να αντικατασταθεί πλήρως.

Facebook Comments