0edd794280c829fb53751b8aedbcdbe3_m.jpg

Θυμάστε την κονσόλα Ouya που θα κοστίζει μόλις 99 δολάρια (75 ευρώ), θα έχει λειτουργικό σύστημα Android και θα ξεκινήσει τις προπαραγγελίες φέτος τον Μάρτιο; Ε λοιπόν σας έχουμε νέα. Το Ouya απέκτησε δυνατό ανταγωνιστή που ακούει στο όνομα Gamestick και αναπτύσσεται από την PlayJam.

Το κόστος του GameStick θα είναι ακόμη χαμηλότερο (79 δολάρια, δηλαδή 60 ευρώ). Θα υποστηρίζει το σύστημα ανοιχτής πλατφόρμας για τους developers, ενώ θα έχει απίστευτα μικρό μέγεθος. Για την ακρίβεια αυτό ενός χειριστηρίου, μιας και…η ίδια η κονσόλα θα είναι και χειριστήριο! Το μόνο που αρκεί θα είναι να την βάλετε στην τσέπη σας και να την συνδέσετε σε οποιαδήποτε τηλεόραση διαθέτει θύρα HDMI!

Με τη χρήση του λειτουργικού συστήματος Android που είναι και το πιο διαδεδομένο στην αγορά των smartphones, το Gamestick θα εκμεταλλευτεί τα 700.000 και πλέον Android games που κυκλοφορούν εκεί έξω. Κι όλα αυτά με μια πολύ απλή σύνδεση της κονσόλας σε οποιαδήποτε τηλεόραση. Το Gamestick βρίσκεται υπό ανάπτυξη για λιγότερο από ένα χρόνο. Παρακάτω μπορείτε να δείτε μια επίδειξη από την πρωτότυπη συσκευή που υπάρχει αυτή τη στιγμή και που βρίσκεται στο 90% της ολοκλήρωσής της.

Το GameStick θα συνεργάζεται με οποιοδήποτε Bluetooth controller που θα υποστηρίζει HID. Η PlayJam ετοιμάζει ένα δικό της, το οποίο θα κατασκευαστεί στην Κίνα και θα ονομάζεται "Greenthrottle Games controller". 

Οι τεχνικές προδιαγραφές του Gamestick είναι οι εξής:
Επεξεργαστής: Amlogic 8726-MX
Μνήμη: 1GB DDR3 / 8GB Flash
Content Download Manager: Cloud storage για τα games
WiFi: 802.11 b/g/n
Bluetooth: LE 4.0
Λειτουργικό σύστημα: Android Jelly Bean
Controller: Bluetooth με 3 modes: gamepad, mouse και πληκτρολόγιο. Υποστήριξη έως και 4 χειριστηρίων.
Υποστηριζόμενη ανάλυση: 1080p HD

Για να δούμε λοιπόν τι μας επιφυλάσσει το μέλλον, καθώς η φετινή Άνοιξη θα είναι πραγματικά "καυτή". Μπορεί οι κονσόλες Ouya και Gamestick να μην έχουν τα γραφικά των PlayStation 3, Xbox 360 και Wii U, όμως θα αποτελέσουν οικονομικές λύσεις που ίσως στερήσουν έστω ένα μικρό μερίδιο από τις πωλήσεις των "μεγάλων".

Η κονσόλα Gamestick χρηματοδοτήθηκε με επιτυχία στο Kickstarter. Οι hardware engineers ζητούσαν 100.000 δολάρια αλλά η ανταπόκριση ήταν τεράστια καθώς το ποσό που έλαβαν ανέρχεται σε 647.658 δολάρια, δηλαδή 477.000 ευρώ!

Το μόνο που απομένει είναι να περιμένουμε τον Απρίλιο για να δούμε αν όντως θα επιβεβαιωθεί το εξαιρετικά χαμηλό κόστος των 79 δολαρίων (60 ευρώ) και κατά πόσο θα είναι λειτουργική και πρακτική. Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα Android Games του Google Play, πολλά εκ των οποίων προσφέρονται δωρεάν, θα κάνουν μια καλή απόσβεση των χρημάτων που θα δαπανήσετε!

Τα pre-orders για το GameStick της PlayJam έχουν πλέον ξεκινήσει μέσα από το επίσημο site της εταιρείας. Το κόστος της κονσόλας είναι μόλις 79 δολάρια (περίπου 60 ευρώ). Όσοι από εσάς προπαραγγείλετε το GameStick θα το έχετε στα χέρια σας στις 30 Απριλίου, ενώ μερικές μέρες αργότερα αναμένεται να φτάσει και στα ράφια των καταστημάτων.

Ο Anthony Johnson, πρόεδρος της PlayJam, δήλωσε σχετικά με την αυξημένη ζήτηση της κονσόλας: "Από τη στιγμή που ολοκληρώθηκε η εκστρατεία μας στο Kickstarter έχουμε λάβει χιλιάδες e-mails από διάφορους παίχτες που επιθυμούν να είναι οι πρώτοι που θα αποκτήσουν το GameStick." O Johnson πρόσθεσε επίσης: "Τα pre-orders της κονσόλας θα συνεχιστούν έτσι ώστε να διατηρήσουμε το momentum μέχρι την επίσημη retail κυκλοφορία της."

Να προσθέσουμε πως πέρα από την Android κονσόλα μεσώ του επίσημου site της εταιρείας μπορείτε να προμηθευτείτε την σχετική προστατευτική θήκη για το GameStick με κόστος 9.99 δολαρίων (περίπου 6.5 ευρώ) και ένα docking station που χρησιμεύει για την φόρτιση του χειριστηρίου έναντι 24.99 δολαρίων (19 ευρώ). Εσείς σκέφτεστε να αγοράσετε την κονσόλα της PlayJam;

Πηγή: www.gameworld.gr

 

Facebook Comments